Maratonmannen

2011-05-29, kl. 07.45

Inte mycket färska nyheter på lokaltidningarnas nättidningar - men fastnade för den här artikeln - om Göran Dahlberg, 61. som gjort
sitt 33:e Stockholm Marathon. Vilket väl måste vara jämnärigt med tävligen - för visst var det 33:e upplagan? Grattis till en stor prestation.

Och Jens kom i mål i sin 3:e mara - med personligt rekord med 1 minut - runt 3.45 någonting. Grattis.

Själv hade jag mitt eget maratonlopp igår - med att kärra jord från högen bakomväggen till rabatten på framsidan - och i mål gick jag. Nu har Kerstin satt ut lite penséer i rabatten - fler blommor ska det bli när vi kan lita på vädret. Bara plus 7 idag - och mulet idag också.

En "mulen" nyhet som jag så redan igår - men som nu finns att länka. Personal inom omsogen i Luleå som upplever att det blivit omplacerade för att de är starka och vågar att säga ifrån. Det förvånar mig inte om det är så - särskilt som jag vet att Luleå kommun löst arbetsplatsproblem genom att splittra arbetslag - en kortsiktigt enkel väg - men som visar på grundläggande problem. Som nu börjar komma upp till ytan.

Apropå de senaste tråkiga händelserna inom äldreomsorgen undrar jag om inte ledningen borde fundera på det Dagny Wikström skrev på FB igår:" Ska söner och döttrar oroa sig för att deras föräldrar ska bli polisanmälda och dras inför rätta om dom uppträder omdömeslöst på äldreboendet? Var det inte tillsyn dom skulle få, många gånger just på grund av insiktslöshet."

Morsdag idag - fortfarande ovant - andra gången - att inte ha någon egen mor att fira. Och tänker på henne alla andra 364 dagar - så det får jag väl göra idag också.

Nu ska jag äta frukost - har gjort en omelett som omväxling. Inget program för dagen annars utom att jag lovat att hämta en maratonman från flyget kl. 13.20.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback