När lillan kom till jorden

2011-05-18, kl. 06.00

Varje gång jag skriver "maj" - kommer osökt strofen om "när lillan kom till jorden - det var i maj då...". En ovanlig maj i år - grönskan kommer liksom smygande dag för dag - normalt brukar det väl knappt ha börjat den 18 maj - blir nog inte den där 3 dagars raketen med explosivt intåg av sommaren iår? Ser dock ut att kunna komma regn idag - vilket väl påskyndar och gläder kusin Kerstin som tänker på grödan.

Skrev häromdagen att Kurien gärna kunde skrota ledarsidans gästkrönikör som inte varit så läsvärda - och får svar betalt idag med en riktigt vass en
av Daniel Persson. Citerar från Riksdag & Departement där huvudnyheten är att Sverigedemokraterna och de rödgröna allt oftare hamnar på samma sida. Detta förklarar Mikael Damberg (S) med att "Vi lägger våra förslag och ibland hakar de på dem, det kan vi inte göra så mycket åt". Samtidigt förklarar samme Damberg att det är "ett problem för regeringen att Sverigedemokraterna i nio fall av tio stödjer den borgerliga politiken". Tala om motsägelsefullt budskap!

Vi ställde in igår igen - Birgit och jag. Kändes för blött och kallt. Tur för arrangörerna att det finns tuffare folk än oss - Hertsöjoggen som tydligen arrangerades för första gången drog nästan 400 personer.

Själv gjorde jag 3028 meter rask promenad iaf - på bandet. Plus en timmes redskap - och till "efterrätt" körde jag 1024 meter ännu raskare promenad. Vågade mig till och med på några joggingmetrar - och undrar varför det känns så mycket lättare att jogga barfota? Får nog införskaffa de nya "barfotaskor" som nyligen lanserats. Lär vara fula - även kallade för erotikdödare - vad man nu ska med skor i sängen att göra?

Inte mycket tid att reflektera framför datorn idag. Har lovat sonen att var på jobbet vid halvnio - senast. Han ska cykla till stan - träning för Vätternrundan - och vill låna dusch och parkera cykeln inne hos oss. Han ska sen till landstingshuset - "parkeringsavgiften" för cykeln blir att han får ta reda på vilken hund som ligger begraven i nyheten om att 25 kostexperter ska anställas vid Sunderbysjukhus.

Som i Fråga Doktorn - en "gladis" delas ut - barnen i Marks kommun får komma tillbaka till fosterhemmet. Följde TV-reportagen om detta - och blev förskräckt hur det hanterats. Nu verkar det trots allt få ett bra slut - men noterbart att det tydligen går att göra partipolitik av barns väl och ve också - V och S reseverade sig mot beslutet att barnen skulle få återvända till fosterföräldrarna.

Och grattis till Erik som har namndag - Ullenhag, Lundström och Engberg dyker upp på "disken" - men garderar med ett kollektivt grattis till alla kombinationer av Erik. Ståtar för övrigt som ensamt namnsdagsbarn - har inte lyckats utröna varför vissa får trona i ensamt majestät?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback