Omsvängningarnas morgon

2011-05-31. kl. 06.00

Sista majdagen - i morgon svänger det över till juni. Så himla fort denna månad runnit undan. Och pessimisten inom mig noterar att det nu bara är tre veckor innan vi går mot mörkare tider igen.

Nå nu var det inte det jag tänkte på när jag skrev omomsvängningar. Utan att
Kurirens ledarsida skriver (igen?) om att staten bör ta större ansvar för sjukhussjukvården. Kan undra om det förebådar en omsvängning hos moderaterna i den frågan? Eller om ledarskribenten tänker så kloka tankar helt själv?

För övrigt får jag fler och fler indikatorer på att Kurirens nya ledarskribent funnit gillande av fler än mig.

För övrigt rekommenderas läsning av den "gamla" Anders Köjs krönika idag - om surgubbar och surgummor - vår ungdoms sociala kontrollapparat. Den lockade till skratt - och är mycket tänkvärd.

Om(S)vängning två står landstingsledningen för - nu kommer frågan om akutkirurgin i Kiruna upp till behandling i landstingsfullmäktige. Bra! Allt annat hade varit ett hån mot demokratin. I sakfrågan står jag på "rätt sida" dvs jag tror inte att såna här små justeringar gör vare sig från eller till för kompetensen. Den kommer i överskådlig tid måsta importeras till Malmfälten. Ändå kan jag inte annat än bli lite illa berörd när man som aktionsgruppen och nu vidarebefordrat via NSD tar fram enskilda "snyftfall". Om inte om hade varit hade vi kunna åka äver Atlanten på ett järnspett brukar en gammla partikamrat till mig säga.

Annars var det ju kul att jag nämndes på kommunfullmäktige igår - Margareta Lindbäck kallade Yvonne Stålnacke för "Ylva Strutz" enligt vad Andes Köjs nedtecknat från fullmäktige. Påminner mig när jag fick hem ett protokoll för justering - och där fanns redan min signatur - ys - på samtliga sidor. Jag hann tänka en och annan diktaturtanke...
Lyssnade för övrigt till nästan hela kommunfullmäktige igår - på radion. Måste erkänna att när det var interpellationsdebatt om äldreomsorgen i kommunen önskade jag nästan att jag varit med!

Och här hemma går Kerstin an med trädgårdssyssorna - nu är tydligen gräsklipparen igång - klippt och snyggt. Och för varje dag ökar det med blommor i rabatterna.

Idag är det "förprogrammerat" för ett par tre timmars jobb - sen träning. Hoppas att vädret är sånt att jag kan gå "blodomloppet" som uppvärmning. Behöver träna på lite ojmnare underlag är löpbandet.

Petronella och Pernilla ska slutligen gratuleras på namnsdagen. Nu blir det dusch och frukost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback