Pseudodebatt

2011-05-06, kl. 06.15

Så läcker det ut hemliga uppgifter runt dödandet av bin Laden. Och utifrån varje "sanning" startar en debatt såsom vore det sant det som läckt. Intelektuellt förstår jag ropen på folkrätt - men emotionellt har jag svårt för det. Och vem ropade "folkrätt" när människor massakrerades under bin Ladens terror? Men det är väl vara att stå ut med det - och låta bli att se TV-program som Debatt. Som för övrigt var som värsta hockeymatchen där till och med en från publiken visades ut - handgripligt. Ett grepp det programmet borde tagit för länge sen.

Apropå debatt och opinionsbildning kom jag igår i diskussion om kvaliteten på NSD:s ledarsida. Ensidig megafon för opposition(S)partiet och mot regeringen. Och föga lokal. Ja det stämmer nog - ska ta del av den med lite granskande ögon framöver.

Nog tror jag det skulle finnas underlag självrannsakan på NSD:s ledarsida också - och lokal prägel som inte behöva saknas. Vad sägs om att kommentera det
rasistiska uttlandet som gjordes av en s-politker i Kalix - och som dessutom fick applåder. Ettannyheten i NSD idag.

Tappade just ett stort stycke skriven text som handlade om Kurirens olika nyhetsvärderingar i papperstidningen respektive nättidningen. Och om varför ingen av våra lokala tidningar följt upp Nord-Nytts inslag om den kommunala delegation som åkt till Kina - för att undersöka möjligheten att införa undervisning i Kinesiska i Luleå. Något som s-ledningen ratade då Mattias Karlsson ansökte om att starta friskola med just den nischen.

Men nu måste jag starta upp dagen - ska packa tandborste och lite till för efter lunch bär det iväg till kalix för länskonferens och länsförbundsårsmöte - åter i morgon em.

Men först iaf en namnsdagsgrattishälsning till Marit Paulsen och alla ni andra som heter Marit eller Rita. Grattis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback