Vårdskandalen

2011-05-12, kl. 06.30
 
Hockeyn fick ge vika för Uppdrag granskning. Min första reaktion var att det är märkligt att Luleå kommun ger plats på äldreboende till personer som är så vitala att de klarar av att upprepade gånger utföra sexuella övergrepp? För det handlar ju uppenbart om en person som kan anses vara vid sina sinnens full bruk. Och ansvarigas försök att gömma sig bakom sekretess, integritet är pinsamma. Mest pinsamt uttalandet om att de inte har som princip att anmäla sina "kunder". Säg mig den Ica-handlare som inte skulle anmäla en våldtäkt i sin affär?

Tyvärr är min erfarenhet att
alkoholister verkar ha lättare att kvalificera sig till en plats inom äldreomsorgen än andra behövande inom Luleå kommun. Och på resurscentrum Fyren blandas alkoholister med svårt dementa personer. Det är förmodligen bara genom en fantastisk personal vi ännu inte läst om några incidenter där.

NSD har en artikel i ärendet idag - som starkt rekommenderas. Den är utan Janne Josefssons övertoner och ger en bild över hur det brustit.

Kul att Kuriren lyckats så bra med rekryteringen av ledarskribent. Idag ger han svar till OA - och närmar sig BÖ:s klass. "Bättre fly än illa fäkta" Däremot borde Kuriren sluta med sina gästkrönikörer - MYCKET länge sen någon var läsvärd.

Dagens Kurir toppas med uppföljning om droger - idag om en läkare som när han var anställd vid en av landstingets vårdcentraler skrev ut droger till missbrukare. Dessutom gjort på ett sätt som var ägnat att dölja det. Under utredning - hoppas den leder till utredning - han kan ju vara skyldig till

Svärdotter Lotta gratuleras på namnsdagen. Charlotta och Lotta idag.

För övrigt vann vi hockeymatchen och nu väntar semi på fredag mot kaxiga tjecker.

Idag väntar arbete och träning som vanligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback