10-dagars vecka

2011-11-17, kl. 06.30

Började fundera över om det är ondag eller torsdag som är mitt i veckan. Har tydligen funderats förr. Hittade
den gamla ideén om 10-dagars
vecka på Wikipedia. Kanske något att återuppväcka. Kan vi sen också förlänga dygnet skulle det passa mig utmärkt. Särskilt en sån här morgon med ambitionen att VERKLIGEN stiga upp halvfem - för att hinna med det tänkta.

Alternativet är att lägga ner bloggen för att vinna tid. Mest bara frusterande att inte hinna skriva av mig.

Gårdagens stora nyhet - alliansens omprövning i regionfrågan. Liksom moderaterna har vi också avvisat storregionen - men också sagt att om staten ritar om kartan så får vi också ta omtag i frågan. Den dagen den sorgen - ungfär - när vi diskuterad frågan senast. Och de är väl bara att konstatera att "sorgens dag" infunnits sig. Fast samtidigt ska vi glädja oss - hade vi inte bjudit motstånd så hade väl den tänkta södra regiongränsen gått någonstans strax norr om dalälven. En kritisk - men ändå rätt modest ledare i Kuriren idag. Inte lätt för en moderat ledarskribent att balansera sig fram i den här frågan. Slutkontentan - jämförelsen mellan Arjeplog och Gotland - med ungfär samma landareal - är nog inte tänkt som ett inlägg FÖR en större region. Den haltar onekligen mellan Arjeplogs befolkning - 3 116 och de 57 000 som Gotland sägs ha. Nå nu är processen igång - och vi får väga för och emot - för att så småningom göra ett slutligt partiställningstagande i frågan.

Både Juholt och Arkelsten hade varit värd några rader - Juholt med sina felaktiga uppgifter om både socialbidrag och integration i skolan. Och Arkelsten som nu åter "förfalskat" genom att kopiera arbetsmaterial från KD. Men det får anstå.

Naemi och Naima har namnsdag. Min biologiska farmor Naemi får ett grattis i sin himmel. Liksom Naeimi - som stavade precis så - med ett i på ett udda ställe.

Idag ska jag hinna mycket - jobb, kiropraktor, träna. Och däremellan ska Thomas och jag röja på jobbet - inför helgens utbildningsdag.

Njut av denna mitt i veckan dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback