Även en blind höna

2011-11-10, kl. 05.30

Uppe med "strutzen" idag - 04.10. Fullmåne - så inte fullt så svart ute som vanligt. Fortfarande inte en droppe snö - sämsta snöläget sen mätningarna började i början av 1900-talet säger de på de repriserade nyheterna på TV:n.

Artikel om NLL lyser också upp tillvaron. Efter hur många tokiga beslut som helst från Ögten & co gläds jag över att Gunnar Persson meddelar att NLL inte avser att haka på
trenden om fotoförbud inom landstingets lokaler. Utmärkt! Elakt tänkte jag ändå - att även en blind höna hittar ett korn. Argumentationen FÖR är oerhört svag. Att vi skulle riskera att ofrivilligt hamna på bild är ett av dem - jag tror nog vi alla klarar det själva.

"Vallöftet sviks" toppar NSD - om sossarnas och Yvonne Stålnackes löfte att avskaffa delade turer. Det löftet som förmodligen räddade den egna majoriteten för sossarna - har nu övergått till att heta att de delade turerna ska minimeras. Det var DET de lovade - enligt dagsversionen från YS. Tycker nog att hon kommer lindrigt undan i intervjun. EK brukar kunna vara vassare!! Föräntar mig nu att ljud- och bildmedia spelar upp hennes löften - gång på gång!!

Välkommen tillskott till statskassan - 43 miljoner. Fast oddsen för att något ska komma in är väl inte högt. Undrar om det avslöjats några leveranslistor hemma hos hembrännaren? Där kan nog finnas en och annan godbit!!

Kuriren toppar med att "tomträtterna ska utredas" - en central utredning som knappast kommer att hjälpa/glädja de som nu tycker att det får betala alldeles för mycket vid friköp. Men kan ni förstå att det var detta tomträttssystem som sossarna i Luleå höll fast vid så länge. Själv var jag med (inte gruppledare då - det var himla länge sen) och drev att det skulle finnas valfrihet mellan köpt och hyrd tomt. Så småningom tvärvände sossarna - och slängde ut tomträtten med badvattnet - då skulle det bara finnas ägda tomter.

OA ägnar dagens ledare till att försöka rensa i det inre trä(S)ket. Aftonbladet benämns som en av boulevardtidningarna och vissa partikamrater anser han vara fostrade i det smutsiga maktspelet i 1990-talets SSU. Inga milda omdömen precis. Men angående att Billström och Tolgfors kommit alldeles för lindrigt undan kan jag hålla med. Förutsatt att omständigheterna nu var liknande Juholts? Måste erkänna att jag knappt känner till deras "historier" - vilket också kan tyda på att OA har rätt i det hänseendet.

Så synd att Kurirens horoskop stämmer så sällan (det blev inga tårar häromdagen heller) för enligt dagens horoskop ska jag i kväll bli hembjuden till en ny vän - med vilken jag ska resonera om gemensam framtid! Det ni!!

Enligt min egen planering ska jag hämta Anja klockan 08.15 och sen ska vi på studiebesök på Tingrätten. Vilket avslutas med lunch - och sen blir det ett par tre timmars jobb. Får väl se om någon inbjudan infunnit sig innan hemfärden.

Martin och Martina har namnsdag - grattis!

Ni ska veta att detta är färdigskrivet 05.45 - men inväntar "nätningen" av NSD ledare - duschar under tiden.

NU!!

Kommentarer
Postat av: moster Gunilla

Hej Ylva! Rekommenderar att läsa en deckare av Arne Dahl " Viskleken".

2011-11-10 @ 13:26:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback