Girighet

2011-11-08, kl. 06.30

Tycker media gör det lite lätt för sig som fokuserar den senaste vårdskandalen på Koppargården bara på de ekonomiska incitamenten som chefer haft. Förvisso är det olämpligt att bygga in frestelser i form av denna dödssynd som fått sån spridning i konungariket Sverige. Men det är att göra det alldeles för enkelt för sig. För hur förklarar man då den vanvård (och andra oegentligheter) som avslöjas inom de kommunalt drivna vårdenheterna?

Tänker bland annat på vad jag skrev om de unga praktikanter som för en tid sen avslöjades med att offentligt kränka sina vårdtagare. Som de gamla sjunga....?

Riktigt bra att man nu gett socialstyrelsen verktyg till nationell tillsyn. Så kanske
Aftonbladets fråga om vi behöver vara rädda för att bli gamla så småningom kan besvaras med nej.

Känner behov av "gladisar" bland alla kriser och katastrofer. Genombrott (får vi hoppas det är) för polisen hör till dagens sådana (även om jag såg det igårkväll). Två gripna - och anhållna - för villainbrotten. Hoppas det är rätt "garnände" - för då kan det nog bli en riktigt bra garnhärva.

Polisen har hittat en vapengömma också - eller snarare en avstjälpningplats för icke användbart stöldgods - vapen i Persöfjärden.

Dock behöver vare sig rättsväsende eller polisen riskera att bli arbetslös - det finns gott om nyrekrytering - inbrott i Harads och våldsamheter i Morjärv. 

Det blir nog fortsatt sovning med "mynningsladdaren" och basebollträt.

För övrigt ska jag på studiebesök på Tingsrätten på torsdag - grov kvinnofridskränkning lär stå på "menyn" - undrar om jag pallar för det utan att bli utvisad ur rättsalen?

Det finns mycket för politiker att prioritera på - frågan är varför man lägger ner så mycket jobb på slogans och visioner. Dags för en lite utvärdering om vad det konkret har gett i utveckling. Välkommen ledare i Kuriren idag.

Nya generaldirektören på Försäkringskassan vill avskaffa intygen för VAB. Påstår att det inte haft någon effekt. Det var så att folk "vabbade" och hade sin barn på dagis iaf. Jättestora summor försvann den vägen. Måste fråga mig hur det kan vara möjligt att intygen inte gett resultat? Skrivs det felaktiga intyg?

Grattis till Zlatan - guldboll - och Schelin - diamantbollen - och till dagens namnsdagsbarn - Vendela.

Idag blir det jobb och träning. Först jobb - sen frisören - jobb igen - och träning.

Ha en bra dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback