Grattis - Klemens, Borg och LF

2011-11-23, kl. 06.45

Det tre första nyheterna jag såg gav anledning till gratulationer: Klemens som har namnsdag (Får associationer till "klemis" - något gårdsnamn i Sunderbyn? Clemens Larsson - känd person?) grattis! Borg utsedd till
bäste finansministern - av någon aktningsvärd tidning. Grattis. Och så LF basket som tuffar vidare - med seger igen - grattis!

Efter bara ca 2 timmars sömn natten mot igår - gick dagen i "rusets" tecken - kände mig smått lullig - men dagen avlöpte ändå utan större incidenter. Jobb, träning och trevligt "kafferep" med Hendrik på eftermiddagen. Dock kan jag lova att jag inte gjorde många knop på kvällen - all energi gick åt till att hålla mig vaken till en rimlig tidpunkt att dunka ner i sängen - vilken jag gjorde före klockan 22.

Räddningstjänsten i Luleå får inte hjälpa till vid hjärtstopp läser vi i Kuriren idag. Jag trodde annars att vi alla - och i synnerhet poliser, brandmän med flera - hade skyldighet att ingripa. Men problemet ligger tydligen i att SOS inte får skicka ut räddningstjänsten om de får anrop på hjälp. Så dumt - ta nu luren Ögren och fixa detta. Men visst anar man det vanliga revirpinket mellan kommun och landsting - här ska väl ändå inte behöva några avtal - bara sunt förnuft.

Kuriren toppar annars med rubrik om att enreprenörer är i LKAB:s grepp. Min första reaktion var att LKAB kunde det här med upphandling - i motsats till kommuner och landsting. Hård men rättvis tänkte jag - men kontentan var istället att alla är rädda för LKAB.

Faster Henny köpte den första TV:n till Bärigårn - placerad i hallen på "vindan". För 50 år sen - då Älvsbysändaren gick igång - 23 november 1961 om vi ska tro Kuriren artikel idag. Första programmet vi såg handlade om gäss i Skåne. Undrar vilket år det var aprilskämtet om att sätta en nylonstrumpa för skärmen för att få färg - jag har en bestämd bild av att Eva och jag försökte!

Intet är nytt under solen - onepiece eller telletubiesdräkter brer ut sig. Själv hade jag en ljusgrå variant - inköpt på saligen hädangångna varuhuset Estella - på 70-talet. Spontant döpt till "elefantdress" av min svåger. Såg att Lotta Grönings dotter önskade en sån - och Lotta undrade om det var okej för en 8-åring. Svar ja - men ungegär där går väl åldersgränsen.

Borde ju dra någon av dagens Juholtare förstås - men lite svårt att välja. Dock intressant att "bastuligan" i Luleå skriver brev och inbjuder Juholt till Luleå - det är övertygade om att det har lösningen. Får väl se om han dyker upp - "popcornmaskinen". Idag rasar han i Expressen - över Östbergs uppgörelse i konstitutionsutskottet (om mer partistöd till S). Se där - 3 Juholtare utan att jag behövde anstränga mig. Han kan då inte klaga på medieutdelningen!

Idag ska det bli ett par tre timmars jobb. Punkt! Sen ska jag hem.

Ha en bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback