Ha, ha, ha

2011-11-18, kl. 06.00

Skrattande går jag genom livet - ha, ha ha. Uppenbarligen. Om det är sant som det sägs att tiden går fort när man har roligt. Nu skriver vi fredag igen - och vart tog den här veckan vägen.

Nåväl - några arbetstimmar återstår att göra - även om jag tror att saldot är något fler än de 10 jag får betalt för.

Om jag vet rätt så ska jag skjutsa bästa svärdottern till en tenta vid 13-tiden.

Och temperaturen är plus - tyvärr - ingen snö. Längtar men inser att jag kommer att fundera varför längre fram. För den kommer väl?

Uppe i tid idag - och läst tidningarna. Kuriren toppar med rubriken "Mikael Styrman begärs häktad". Alla turer runt Styrman är så uttjadade att jag inte ens hajade till inför den ganska sensationella rubriken. NSD kör mer på det kapitalistiska stuket "Kedjornas kamp" - om Media Markets etablering i Luleå contra konkurrenten Elgiganten.

Jag berömmer mig att vara ganska immun mot reklam - de flesta inslagen från TV som folk talar om har jag aldrig noterat. Men Media Markets reklam såg jag och förstod att det var deras utan att namnet överhuvudtaget nämndes. "Har du tänkt köpa en dator. Gör inte det" stod det på röd bakgrund på en busskur. Strax efter kom en buss med budskapet att "Köpstoppet upphävs 21/11 kl. 06.00" på samma röda bakgrund. Visste genast att det var Media Market. Framgångsrik reklam? Nädå - jag kommer inte tillhöra dem som köar - men skulle vara kul att se köerna!

Ledarsidan i Kuriren verkar
ha valt sida - kontinuitet? Frågan är om det egentligen är i regionfrågan eller i drevet mot Mattias Karlsson. Det kanske inte ledarskribenten själv vet. Trist när man kan se att partiers inre strider styr. Östmans krönika häromveckan - om Mattias Karlssons dåliga ledarstil och contringen från andra sidan om att Hultin skulle vägrat lämna tillbak datorer och annat som landstinget äger är nog inget som kommit fram pga grävande journalistik.

En pikant detalj i ledaren är frågan om vad de borgerliga väljarna tycker - de som röstade borgerligt för att slippa en storregion. Som kuriosa kan nämnas att de partier - socialistiska plus KD som förordade storregion ökade netto med 2999 röster medan de 3 borgerliga partier som var emot bara ökade med netto 2 748 röster. Källa: www.val.se.

Kanske en sån här fråga borde avgöras i en folkomröstning? Med ett utrett alternativ om positiva och negativa konsekvenser av ett samgående med Västerbotten kanske det är möjligt?

Apropå att ha roligt (Obs. ironi!) så lyssnade jag på sändningen från landstingsfullmäktige samtidigt som jag "hatade" löpbandet jag promenerade på. Men ett skratt bestod mig Gunnar Selberg med. Han tillhör inte mina politiska idoler - något av förenklingarnas mästare - men när Kent Ögren försökte skylla nedläggningen av vårdcentraler på det fria vårdvalet så frågade Selberg Ögren hur många Arejplogsbor som listat sig på Hermelinen i Luleå. Och en talande tystnad infann sig.

Namnsdag idag - Lillemor och Moa. Grattis!

Och Anne i Kiruna - jättegrattis på födelsedagen.

Nu fortsätter jag skrattande genom fredagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback