Idel, ädel favoritsegrar

2011-11-06, kl. 07.30

En härlig helg och långledighet det här. Igår var det basket hela dagen och  segrar för Lisas basket lag. Tre på raken; Höken gul, Höken blå och Gammelstad.

Och så vann Kalix bandy hemma mot Sirius - en riktigt kämpaseger. Och segrar både för herrar och damer i basketen. Och Luleå hockey vann mot AIK.

Idel, ädel segrar hela vägen - ungefär uppräknade i den ordning de känns viktiga.

Har stuckit ut huvudet på bron och känt på temperaturen - varmt och blött. Plus 5 visar termometern. Polisen är inte ensam om att längta efter (spår)snö!

Saknar lokaltidningarna - två dagar å rad är åtminstone en för mycket. Lite förskräckt blev jag när jag kollade nättidningar och konstaterade att det är samma Jon Velander som rapporterar (förvisso bara lägge ut färdiga telegram vad jag förstår) i både
NSD och Kuriren.

Inbrotten i närområdet fortsätter alltså - nu Gammelstad. Trots att minst 2 tjuvar åkt fast - Råneå och han på revisionsfirman på Lulsundet.

Läste igår om den som blivit avstulen sin moderna telefon - en sån med inbyggd gps - kunde spår telefonen till ett hyreshus men polisen kunde inte göra husransakan för om man gick in i fel lägenhet så skulle det kränka integriteten. Men hur fantasilös får man vara? Kunde man inte knackat dörr och frågat. Är ganska säker på att polisen med sin erfarenhet skulle kunna sålla agnarna från vetet!

På tal om "natten brott" så - hör och häpna - var jag vaken klockan 1 i natt - slog på TV:n och såg Veckans brott (i repris). Fick då första informationen på mycket länge om dubbelmordet i Alingsås. Det har retat mig länge att tidningarna vräker på och skriver om brott så länge nyheterna räcker till rubrikfärg. Men sen får vi läsare inte vet något. Hur går det med mordet på 4-åringen i Värnamo? Hur hemsk sanningen än är känner iaf jag att jag vill ha ett slut för att kunna lägga det bakom mig.

Och så kan jag konstatera att brotten drabbar hög och låg. Nu har Reinfeldts 16-årige son (den yngste!! Hu vad tiden går) blivit nedslagen med en flaska.

Annars är det mest krisen i Grekland som upptar medias intresse.

Och idag är det Gustav Adolf dagen - grattis Nisse!! Och så tänker jag förstås på den färgstarke GA Selberg som lämnade oss i år. Och undrar om det inte ska finnas särskilda bakelser för att fira denna dag?

Själv ska jag nu pyssla med lite blomvattning och halv tio bär det iväg till Hantverksmässan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback