Julkort eller inte?

2011-11-25, kl. 05.30

Har gjort det tidigare - vägrat julkort. Men det är nog mer än 15 år sen - kanske 20. Sen har jag fallit till föga - gång på gång. Inför varje jul kollar jag nu lagret - och bestämmer mig att skriva så långt det räcker - men inte fler. Men av någon förunderlig anledning är laget dynamiskt - Hand- och fotmålare och julmarknader - när inget annat finns att köpa - gör att det ständigt blir ett antal över till nästa jul. Och nästa jul. Och nästa...

Iaf är jag ledig idag - från lönearbetet. Det finns nog en del - julkort oräknat - att göra ändå. Tvätt bilen tillexempel. Tänka den tanken och kunna glädjas åt det mörka tråkiga vädret - trots allt finns det positiva sidor med det också - biltvätt ex.vis.

Dagen har börjat riktigt bra - vaknade 03.56 - och steg upp. Utan väckarklocka. Tror det är där den springande punkten ligger i mitt odisciplniade sovande. När klockan ringer tar jag den i näven, slår av och stoppar den under täcket. Oavsett jag är pigg eller ej. Kroppens tonårsprotest - jag ska fixa det här själv. Får prova en vecka utan väckning - någon större katastrof lär ju inte kunna inträffa - inga flyg att passa eller så.

Som salt i (S)åren droppar det nu in - opinionsmätningarna som fortsätter att sänka Juholt. 25% mot moderaternas 35. Och en övervikt för sittande regering med 10 procentenheter. Är inte den övervikten - för en sittande regering - unik - ovsett block??

Den tråkiga nyheten om frontalkrock i Västanäs gav oro i kroppen igårkväll. En och annat bekant ute efter vägarna. Sorgligt och onödigt vem som än drabbas. NSD toppar papperstidningen med den tråkiga nyheten.

Sunderbyn på Kurirens etta - i ett mindre smickrande sammanhang. 21 barn i kö till förskolan i Sunderbyn - och då har s-ledningen valt att skjuta upp byggandet av förskola på Kläppen - och samtidigt har man stängt en förskola för renovering. Men det är klart - ska det finnas pengar till den flådiga ombyggnaden av Pontushallen - närmar sig väl snart en kalkyl om 200 miljoner - så måste man prioritera.

Arenaprojektet i Haparanda är ett annat exempel på fullständigt obegriplig prioritering. I Haparanda finns ett äldreboende som drivs av Carema - och som man är mycket nöjd med. Drivs billigare än kommunens dito - uppenbarligen med lika hög eller högre kvalitet. Ändå väljer Haparanda att inte lägga ut fler äldreboendeplatser på entreprenad - istället åläggs sociala en sparkrav på någon miljon. Och ändå säger sig kommunalrådet Gunnel Simu vara beredd att satsa "en stor slant" på projektet. Kurirens ledarsida idag.

Medhåll till NSD:s ledarsida idag. Klart att partibidragen ska redovisas öppet. Men OA kanske ska vara lagomt kaxig - det är väl inte så många år som sossarna redovisat alls några siffror från LO. Och frågan är om allt redovisas? Även fri arbetskraft? Och kollektivanslutningen har ju knappt hunnit landa i "graven".

Katarina och Katja har namnsdag - grattis.

Nu ska jag lägga upp ett listigt schema för dagens aktiviteter - om jag inte gör det så kommer jag inte att hinna med - allt enligt Kurirens horoskop. Uppmanas att inte gripas av panik.

Sex är ett magiskt tal - prick klockan 6 kom Kurirens ledare ut på nätet - precis innan jag skulle avsluta detta skivande. Tyvärr dock inte NSD:s än.

Ha en bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback