"Kavaljerens avsked"

2011-11-28, kl. 06.00

En alltigenom lyckad helg (som fö varade i 3 dar - med ledig fredag) avslutades igårkväll med att jag kom ihåg att lyssna till Da Capo. Vet inte vad det är med det programmet - men det gör mig riktigt harmonisk. Det spelar egentligen inte så stor roll vilka låtar som spelas - men det är klart att låtarna som jag lyssnat till från mors och fars 78-varvare skapar särskilda minnen. Igår var det bland annat
"Konvaljens avsked". Är alldeles säker på att jag som liten trodde att den hette "kavaljerens avsked" - hela melodin andas ju hjärta och smärta!

Och idag lyser Bärigårn vitt av snö. Förvisso bara pudrad än - men likväl snö som triggar ytterligare harmoni. Bara minus 3 gör väl att jag inte borde vara särskilt optimistisk om att få behålla den?

(För övrigt är kusinen och jag oense om stavningen av "Bärigårn" - hon stavar "Berigårn". Förmodligen är hennes mer rätt då det kommer från namnet Berg - men erkänn att mitt känns mustigare och överensstämmer med talspråket?)

Malte har namnsdag idag - grattis. Tänker på en riktigt fin Malte - från Haparanda - som lämnade oss alldeles för tidigt.

Inte mycket uppdaterat i Kurirens nättidning. Hellner 6:a i Kuusamo - uppenbarligen viktigare än att Johan Olsson blev 5:a. Sörlänningen Hellner har verkligen tagits till norrbottningarnas hjärta! Och Maria PH kom tvåa igårkväll - lyckades pricka in båda åken. Gick bra för Frida Hansdotter också. Och en ny tjej vars namn jag inte minns - 4 svenska tjejer kvalificerade till andra åket. Inte illa alls.

En sportig avvikelse var detta - Kurirens papperstidning toppar med att polisen slagit till med husrannsakan i lägenhet i Luleå - ett knivdåd i Boden som tros ha HA-kopplingar. NSD rubricerar med "De tvingas flytta" - om att gruvområdet i Svappavaara utökats och att det kräver sina "offer". Den enes bröd...

På TV lyssnar jag just nu till att framtidens gravstenar kommer att bestå av platt TV som digitalt berättar om den avlidne. Ja - det är väl inte alls omöjligt?

Annars är väl adventsstormen - den som inte ens fått något kvinnonamn? - helgen stora nyhet. Klass 3 varning tydligen mycket ovanligt.

Fyndig liknelse - "som att fira folknykterhetensdag på midsommarafton" - om köpstopp lönehelgen en månad före julafton.

I min lyckade helg ingick att jag fick 3 biljetter till kvällens basketmatch. Två fick jag - och trean tiggde jag mig till. Bra affärsidé av Nortland basket - för förmodligen får jag köpa  2 till då jag erbjudit Sara och Lisa att ta med var sin kompis.

Före kvällens basket blir det en lagom dos av jobb och träning. Dagen inleds dock med ett besök hos kiropraktikern. Som jobbar med att få bort mitt känselbortfall i fingrarna. På god väg.

Ha en bra start på veckan allihop!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback