Lyxmorgon

2011-11-03, kl. 05.30

Vilken lyxmorgon - vaknade 03.44 och steg upp. Hämtade tidningarna (tack snälla morgonpigga tidningsbud!) och har läst i riktigt lugn och ro. Ett varv extra för att kolla annonser - vilket jag aldrig ger  mig tid till annars.

En riktig struldag igår - trots Kurirens horoskops utfästelser om en bra start på dagen. Den var inte bra vare sig förr eller senare. Strul med kopiatorn på jobbet - och den integrerade utskriftslösningen gjorde att inte ett enda dokument lämnade datorn heller.

Nåväl - det blev träning iaf. En god middag modell Viktväktarna och på det inte liten "lur". Tack vare en telefonförsäljare från Telia blev den inte för lång heller.

Hann göra lite hemmapyssel -disk medmera - innan jag bänkade mig framför Uppdrag Granskning. Ett av de starkare inslag som UG gjort. Bland annat
Expressen skriver om det - men har ni möjlighet så se det. När sociala hade fått fel igenom tre rättgångar så klev en åklagare fram och "kryddade" med åtal för barnpornografibrott. För en semestervideo som ingen annan än hon kunde se något sex i. Ännu värre på slutet då vi får höra att Socialstyrelsen inte anser att något formellt fel begåtts - men tröstades av att de nu fortsätter utredningen för att kolla om det gjorts nog undersökning angående anmälans trovärdighet. Uppenbarligen INTE!!!

Här hemma i kommunen fortsätter tjuvarna att härja (får hoppas kusin Kerstin inte läser det här). Men igårkväll fick en av dom tjii iaf. Gripen av en privatperson - civilkurage!

Lite småirriterad på malplacerade uttalanden av polisen. Först väntar de på spårsnö - och i dagens NSD lyfter polisen på ögonbrynen och tänker (att bilstölden kan ha något med inbrottet att göra). Och inte blir det bättre av polisen verkar prioritera organiserad tjuvjakt på älg - NSD idag. Förvisso värt att avslöja - men nog borde hemfridsbrotten prioriteras i detta läge!!

På Facebook går ryktet att den bil som stulits i Råneå - JFA 403 - synts då inbrottet i Måttsund ägde rum. Den bilen ska förhoppningsvis inte få fri en dag till?

Ledaren i Kuriren ägnar sig åt greklandskrisen - som så många andra. Tämligen less att läsa och höra. Fars eller tragedi kan diskuteras. Med tanke på greklands historia känns det dock lite otäckt att regeringen i tisdags bytte ut hela militärledningen. Undrar vad som pågår under ytan? Irriterande att ledaren inte är "nätad" - men förstås för att jag är tidigt ute idag.

Till något mer positivt - heja Kalix - storvinst med 8-0 i bandy. Så kul att höra killen Sundqvist intervjuas med den speciella kalixdialekten - inte vacker precis - men mycket speciell. Skulle vara kul att se någon match i vinter - har nog aldrig sett riktig bandymatch. Kan undra var far Yngves äkta bandyportfölj tog vägen?

Hubert och Hugo har namnsdag - grattis alla!

Nu ligger jag mer än 1 timme bättre än vanligt i morgonschemat. Ska inte slösas bort. Idag blir det jobb och träning. Börjar nog ha fått ihop till ledig fredag. Mässa i Arcushallen i helgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback