Många stopp

2011-11-24, kl. 05.30

Två timmar sen jag steg upp. Vilken skön morgon att hämta tidningarna redan 03.30. Vaknade av mig själv. Först vid halvtvåtiden och sen halvfyra - utvilad.

Mindre skönt väder - plaskade runt foppatofflarna och "doskade" i ansiktet - regn.

Kort arbetsdag igår - halvett lämnade jag för att hämta ut mitt nya körkort. Tänk att jag alltid ser ut som en straffånge på körkortskortet - men det finns väl någon anledning till det eftersom det upprepas kort från kort.

Tog mig 3 timmar att ta mig från stan till Bärigårn. Räknade ihop till 7 stopp - har avstått att räkna ihop hur mycket det kostade i pengar - små belopp - men många bäckar små. Tur jag bara jobbar deltid.

Bara att inse att jag inte klarar av en energigivande powernap. Skulle sova till 18.30 - 2 timmars energigivande vila - men vaknade 20.15. Såg fel på klockan och trodde den var runt 23-snåret. Tungt suckande på soffkanten till jag insåg att den faktiskt inte var så mycket.

Så lite hemmapyssel hann jag med - tillexempel att äta den bortglömda middagen. En enkel men god tunnbrödrulle med keso, dressing, äpple och korv fick det bli.

Följde hockeyn på Matchen direkt. Förvånad att det bara var 5 minuters förlängning - nog var det väl bättre förr - dvs längre förlängning? Och straffslagen redovisades på samma tid - 65 minuter - så det tog mig ett ta att fatta att det var avgjort - till Johans - förlåt
Linköpings fördel.

Och Jarmo Myllys hyllades med upphängning av tröjan. Den första? Och jag som trodde att Stefan "Skuggan" Nilsson redan fått sin upphängd? Tröjhissningen är förstås på ettan i båda tidningarna.

NSD låter dock rubriken "Kirurgin hotad" ta första plats. Så less jag blir på landstingets lek "de små stegens tyranni". Borde man inte initiera en djup och bred debatt om hur sjukvården ska se ut om x-antal år?På det sätt som landstinget hanterar detta blir det ju mest en arbetsmarknadspolitisk fråga - om hur många jobb som går förlorade.

Annars är väl det mest intressanta i NSD faktiskt ledarsidan. Där OA tar amerikanska armén till som exempel på hur sossarna ska hantera krisen. "Stannar vi här dör vi". Undrar om inte en och annat vänstersosse sätter kaffet i halsen? Iaf lär det väl inte dra till sig några USA-hatande vänstersympatisörer?

Läser om en PR-konsult - Marianne Djudic på Taste PR - som inte tror att den felaktia rapporten om giftig fisk från Naturskyddföreningen skadar gemene mans förtroende för föreningen. Här finns dock en "gemen  kvinna" vars förtroende de förbrukat! Det är iof sig uppbyggt sen en tid. Förstår inte varför jag inte känner något förtroende för dess ordförande - snyggingen Mikael Karlsson?

Apropå trovärdighet är det en intressant ledare i Kuriren idag. Som hävdar att vindkraften kostar varje svenskt hushåll 50 000 kronor. Har absolut inget emot vindkraft (dock vill jag inte se dem i nationalparker och världsarv) men det är kanske dags att slakta myten som odlas att den är gratis? Hur mycket subventioneras andra energislag?

Nu har jag coolat ner nog här vid datorn. Disken väntar. Men grattis till Rune och Gudrun som har namnsdag. Ett särskilt komihåg av mina skolkompisar från småskolan - Lundberg respektive Larsson (nu Gåhlin).

Jobb och träning väntar annars - och kanske att lägga ut länkarna här till ledarsidorna - när det morgontrötta tidningarna har vaknat till.

07.00 Länkar till ledarsidorna uppdaterade.

Kommentarer
Postat av: Elin hockeyfan

Märkligt tyst i NSD om Kurirens jippo i Coop Arena. NSD kunde dock inte förbise Myllis men alla andra...

2011-11-24 @ 10:20:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback