Satan i gatan

2011-11-21, förlåt -22. kl. 01.24

Bra att använda för att få ut lite adrenalin -
satan i gatan - kan ju inte riktigt räknas som svordom - är väl iaf en någorlunda kulturell sådan. Fast jag visste inte att texten var så "hotfull". Men nog har man väl känt så någon gång - även om det var länge sen - allt för länge sen.

Men jag kan inte sova!! Väntar på att vattnet ska gå - ut från mitt högra öra. Ett otäckt lätt litet lock men som får sekundvisarens ljud från faster Hennys gamla klocka att låta som ett helt artelleri. Och här i huset - med anor från början av 1700-talet - finns ju en och annan trygg hasning också.

Efter två försök i sängen är jag uppe igen. Märkligt - jag som oftast kan somna där jag sitter i fåtöljen. Törs aldrig tända några ljus när jag satt mig ned och är ensam.

Inga störande upphetsande saker som hänt heller. En timme med länsförbundets styrelse per telefon var bara angenämt som vanligt. Osedvanligt trevligt folk vi alltid lyckas få på våra förtroendeposter.

Log bara när "popcornmaskinen" (S) nu åter sprutat runt ett nytt förslag. Eller rättare sagt dragit tillbak ett förslag. Kravet på att alla partibidrag ska redovisas öppet har nu dragits tillbaka - en kompromisslösning ska övervägas - som dessutom ska innehålla höjt partistöd - som s sägs vara i störst behov av. Folkpartiet har så länge jag varit med varit för att det ska redovisas öppet - och enligt våra egna riktlinjer ska alla kandidater redovisa belopp över en viss summa - 10 000 tror jag det är.

Och nu har Liza Marklund sågat Juholt också. Råkades lyssna på p1 när jag åkte hem. Och hon var verkligen rakt på. Hon kunde inte tänka sig att rösta på Juholt=sossarna. Hon undrade vad han menade med "social demokrati" - som var hett på 60-talet med Palme. Och inte ville hon rösta på en som marknadsför sig som Åsa Nisse heller.

Annars har jag glatt mig å min kollega Nils Ingmar Thorells vägnar. Han var ordförande i den kommitté som utsåg pristagaren till Studieförbundets Vuxenskolans författarpris som delades ut vid året stämma i Norrköping. Tomas Bannerhed med boken Korparna - som nu fått Augustpriset.

Har inte sett och hört mycket om Upprättelsecermonin - men uppfattar att den blev så fin och värdig som den borde. Irriterad över någon "proffstyckare" som tyckte att talmannen skulle sagt förlåt istället för ursäkt. Och så utbröt en högtravande akademisk debatt ut om betydelsen av de olika orden. Men han pästen - Koskinen - tyckte att ursäkt var helt okej -skönt.

Tänker på att min pappa och hans - iaf 5 (av 6) - syskon var i precis samma situation dvs att samhället tog dem från deras biologiska mamma. Min pappa kom till världens bästa fosterhem - 1924 - och jag tror att alla pappas syskon hade stor tur - jämförelsevis. Och jag kan inte låta bli att tänka på alla barn som INTE samhället tog från deras bilogiska föräldrar - fast de kanske borde ha gjort det. I tankarna låter vi de sistnämnda också omfattas av ceremonin. Och hoppas att det inte finns behov av någon sån här cermoni om så där 90 år??

Såg för en snutt av Nord Nytts 19.15 sändning - bara bild - utan ljud då jag talade i telefon. Men såg att företrädare för både Kuriren och NSD fick förklara varför det sålt ut sina första sidor till Media Markt. Kanske skulle gå in och kolla på sebben - för kan vi tro att någon av tidningarna skriver om det idag?

För övrigt verkar det annorlunda tag - rena Kiviksmarknad (dit jag aldrig varit) - på Storheden. Både Elgiganten och Expert sägs ha varit på parkeringen, haffat kunder som handlat på MM - och erbjudit dem lägre pris. Till och med priskrig mellan E och E. Kuriosa - artikel på Kurirens nät!! I NSD kan man läsa att även vanliga "hederliga" tjuvar härjade - efter kompletterande matinköp var alla dataprylar borta.

Men nu är klockan 02.08 - och pappas Certina har inte stannat inatt - fast jag fick hjälpa den vid 1-snåret. Nu ska jag försöka sova - 3:e gången gillt. Men misstänker att jag kommer att ligga på "ohåga" och invänta tidningsbilens inbromsning.

Ha en bra dag - idag. Blir nog ingen mer blogg denna morgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback