Snöfritt

2011-11-27, kl. 07.30

Garanterat snöfritt på Bärigårn - hu så mörkt och tråkigt att hämta in DN. Och kusinen kommer inte bli glad - våra "inkräktare" som använder gården för genomfart har haft överskottsenergi. Soptunnan vält, en reflexkäpp - minst en - verkar har fått vingar och plaströret som förlänger hängrännan är slitet lös. 

En riktigt bra dag igår - från morgon till kväll. Effektiv inhandlings- och ärenderesa på förmiddagen. På 2,5 timme hann jag med stopp på 8 olika inrättningar. Mest nöjd över att jag tvättade bilen. Hann se lite skidor innan jag traskade upp till Kerstin på kalas. God mat och trevligt sällskap.

Undrar när vi hade en snöfri första advent senast? Bara så mörkt trots alla ljusdekorationer både hos oss och grannarna. Men det finns det som har det ännu mörkare - Juholt till exempel. Idag plågar de honom med ytterligare en
förtroendemätning. Bara 17 procent tror att han är dugligast att leda regeringen. Och även trevlighetsmätningen förlorar han - många fler vill ha Reinfeldt till bordet än Juholt. Själv skulle jag då välja bort båda två om budet kom.

I lokala bladens nättidningar bara det vanliga "lördagsgodiset" - med skallade vakter och någon som försökte angripa med en planka. Trä som trä skulle man väl kunna säga - fast förmodligen är det mest tomrum! Samma "planka" och "skalle" i båda tidningarna - inmatade från Norrköping har jag förstått. Trist utan lokalbevakning!

I aftonbladet kan vi läsa om en namnslös monsterstorm - Berit lär ha dragit sig tillbaka - och lär rodna när den riktiga monsterstormen kommer - vad hon nu ska heta? Något på C kanske?

Idag ska jag hänga ut talgbollar till fåglarna - bakom mitt köksfönster. Problemet blir bara att komma dit för påfyllning när snön kommer - men det ska nog lösa sig. Jäkla synd att fader Yngve gav bort snöskorna!

I övrigt blir det en hemmamysdag med skidor på TV. Basket på eftermiddagen på Bergnäset - Saras match. På min flytdag igår fick jag fö gratisbiljetter till Northlands match mot Telge på måndagkväll.

Ha en bra första advent - och glöm inte att släcka ljusen när du lämnar rummet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback