Tänt vare här!

2011-11-26, kl. 07.00

Jag har gjort det - tänt för advent dagen före. Brukar hålla hårt på traditioner - inga semlor i mellandagarna (inte före fettisdag) och helst ingen julmat före julafton. Och förstås inga tända adventsstjärnor för 1:a advent. Men i år har jag gjort det - tänt allt nu på morgonen.

Om jag ska vara ärlig så har nog principfastheten mest handlat om att jag aldrig varit färdig förrän med nöd och näppe till den 1:a advent. Men igår hade jag en ledig dag. Lämnade inte huset längre än att jag var ut med en soppåse.
En prestation av mig - som har någon inbyggd oro som gör att jag alltid är på väg.

För ovanlighetens skull var adventsstruligheterna måttliga i år. Inga krånglande stakar eller förlagda prylar. Bekymren inskränker sig till några saknade skarvsladdar - närmare bestämt 3 stycken. Inhandlas idag.

Till avdelningen strul kan möjligen räknas hårt dunkande ljud från källaren. Visade sig att det var tvättmaskinen som "larmade" för att tömningsfunktionen inte funkade. Men med förenade krafter läste kusinen och jag manualen. Gjorde enligt anvisningarna - hittade inte disfunktionellt - men efter genomförd instruktion så försvan F3 från displayen.

Kuriren toppar papperstidningen med att det blivit för dyrt att hjälpa rörelsehindrade med bärhjälp. Handlar om 26 personer i kommunen. Nog borde kommunen ha potens att klara det? Och Lulebo med över 80 procent av hyresmarknaden i Luleå - skulle inte de kunna fixa fram en anpassad lägenhet så folk slipper flytta till Skellefteå som Kurt Nyström i artikeln?

NSD "avslöjar" att polisen blivit polisanmäld. Mobbing och diskriminering vid länskommunikationscentralen. Hur farligt kan inte det vara att personalen mår dåligt vid en sån viktig funktion. Bra att det lyfts!

Dagens tidningar ger vid handen att polisen har fullt upp framöver också. Artikeln i någon av tidningarna om de Litauer som greps för villainbrott. Har bara kunnat åtalas för 3 av inbrotten - men man misstänker att de gripna är en del av en organiserad liga. Förefaller inte som om man behöver vara Einstein för att räkna ut det. För trots att de bara knytits till några av inbrotten så verkade ju verksamheten upphöra. Dock nytt
inbrott i går i Alvik - och mobiltjuv som härjade på krogen.

Börjar jag likt fan bli religiös på gamla dar? Eller hur ska jag tolka att jag - igen - håller med Lotta Gröning. Intressant med regeringens framtidsgrupp - men nog är det lite av bockar som trädgårdsmästare att sätta partiledaren som ledare för gruppen. Observatörer hade det möjligen kunnat få bli. Dom har ju inte tid heller - och framtiden har inte tid att passa in i deras sammanträdeskalendrar. Så många människor som inte inser sina begränsningar!

Lär enligt kommentarer på FB med flera ställen bli en historiskt hysterisk dag idag på Storheden och andra komersiella platser. Lite ödets ironi att det just är på den globala "köpfridagen".

Själv måste jag iaf inhandla mat och skarvsladdar Kvantum och fd K-rauta (det där namnet på L är för svårt att stava).

Och det får bli nollpointsare till frukost idag - frukt och grönt. För i eftermiddag ska jag på "tantkalas" hos kusinen. Utlovat både fika, middag - och vin!

Ha en bra adventshelg - och ni - tänd flera ljus i mörkret!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback