Tokigt tidigt

2011-12-15, kl. 05.00

Morgonstund har förvisso guld i mund - men nog är det tokigt tidigt att vakna 02.07 - och vara både pigg och utvilad. Efter max 2 timmars sömn. Normalt brukar jag vakna ett par gånger per natt - med en skön känsla av att jag får somna om. Men både igårnatt och inatt var det kört. Och visst tusan är det fullmåne?

Drog helt sonika upp rullgardinen och la mig till rätta på soffan och väntade på att få se strålkastarna från tidningsbudet. Och precis när jag var på väg in i drömmarnas värld igen - vaknade jag av den inbromsande tidningsbilen - 03.30.

Hyperenergisk också - hemkomponerat recept med kycklingfileer i lergryta igårkväll. Vad jag nu skulle med det till - av nästan 1 kg. Bortsett från nygrillad kyckling så är kyckling en rätt som måste inmundigas med en mycket god sås. Och det är av den förbjudna arten ispåren av Viktväktarna. Som fö gjorde invägning av mig igår - minus 07.kg = 2,2 kg på 3 veckor - godkänt. Något ras kan man dock inte tala om - vilket konsulenten påstår ska vara effekten om man tränar och inte äter upp bonuspointens.

Viss lukt av ålderism - åtminstone i de kommentarer jag läst med anledning av
olyckan på 97:an igår eftermiddag. 94-årig förare med 86-årig passagerare blockerade min hemväg igår - men jag hann uppfatta nyheten på nätet och kunde gena Mariebergsvägen hem. Han är ju nu inte den förste som hamnar i mitträcket. Och med tanke på att jag nyligen såg att Folke 91 - en bekant från min era i revsionsbranschen - förnyat sitt flygcertifikat så får vi nog hålla oss till individuella bedömningar. Eller? Kan undra om inte olyckstatisiiken per kapita är högre i den här gruppen som väntar på sin teoriprov?


Och karln som fått sjukersättning trots att han jobbat krävs på återbetalning om 250 000 kronor. Och har mage att hävda särskilda skäl att inte bli återbetalningsskyldig. I Juholts klass. För övrigt undrar jag om det är sant att Billström och Tolgfors verkligen gjort en "riktig" Juholtare - dvs om omständigheterna varit likartade? Isåfall undrar jag varför inte tredje statsmakten kräver att även de ska göra återbetalning. Eller har de gjort det? Återbetalat resp. krävt?

Intressant ska det bli också att följa om det blir någon "straffeftergift" till Yvonne Stålnacke. Tuff kille den här Kurt-Åke Andersson i Kalix - frågan är hur länge han ska förbli sossarna trogna - som sviker honom och hans ideal gång på gång. Fö är det landstingsfullmäktige i veckan - kanske skulle gå och skaka hand med grabben?

Om Carema ska jag inte skriva ett ord - det är så många som säger och skriver för mycket. Jag upprörs förstås lika mycket som alla andra - av detta och andra fall av vanvård. När dimmorna har skingrats blir det tid för reflektioner. Då kanske vi också kunnat sortera bort en del "skrönor" - typ det här fallet i Falun. Och fundera över anhörigas ansvar - i det fall det finns sådana. Det känns lite unket att - främst vänsterpolitiker - tar detta tillfälle i akt att spy sin galla över all verksamhet som inte är politiskt styrd. Det blockerar och förhindrar en konstruktiv debatt - om kvalitet vid alla olika former av drift.

På tal om vänsterpolitiker verkar det nu vara klart att det blir Jonas Sjöstedt som ska axla Ohlys mantel - enligt morgonens nyheter - som väl fortfarande är gårdagens? Falangen runt Norrskensflamman sägs dock vara skeptisk mot honom. Den för ju nu mer en så anonym tillvaro att jag inte ens kan mana fram någon ur "falangen". Kan det möjligen utkristalliseras en V variant med någon bokstavskombintion? Hittar ingen färsk länk på google om Jonas odds?

För övrigt blev jag uppringd av min ortopeddoktor igår. Presenterade sig med namn (som jag inte uppfattade så tydligt) och Hermelinen. Mina tankar hann gå till gamla Hermelinsskolan och någon skolgrupp. Men si det var självaste doktorn. Som meddelade att han inte rekommenderade operation av de som prel bedömts som "karpaltunnelsyndrom" - mätningarna pekade inte entydigt på detta - då samma "nervfenomen" fanns även i lillfingret - dock utan för mig kännbart känselbortfall. Vi var helt överens om inte göra något operativt ingrepp. Mina men just nu är att jag inte kan sticka - och en viss fumlighet med tangenterna (bara så ni vet att det ABSOLUT inte är stavfel - utan skrivfel i den mån det förekommer - bra alibi). Noterbart att min kiropraktor och ortopeden i flera fall gjort samma bedömning!

I hälsans tecken fick jag också besked på mammografin - som i versaler talar om att undersökningen INTE VISAR TECKEN PÅ CANCER.

Någon vinst på de ganska många obligationer som var till dragning igår blev det inte heller. Och två rätt på Keno. Och kärleken...

Men grattis på namnsdagen Leopold. Det närmaste honom jag kommer känns som någon belgisk kung?

Tidsperspektivet lutar åt att det blir en tidig morgon på jobbet idag också. 07.30 igår - nästan som i fornstora dagar då jag oftast var där före klockan 7.

Ha en bra dag alla mina vänner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback