04.30.00 pip.

2011-10-31. kl. 06.00

Oj så skönt med ordningen återställd - normaltid. Förvisso sov jag lite länge igår - nyttjade extra timmen redan på morgonen - men det blev en lika skön dag som vanligt - återställardagen. Och idag vaknade jag 04.30.00 - utan klocka och riktigt utvilad. Min kropp och själ gillar nomaltid. Kan vi inte sluta tramsa med klockvridningen hit och dit?

Känner mig taggad efter en helledig helg. Både för jobb och träning - ska försöka få in fyra träningar i veckan också - då är jag ikapp på flexkontot.

Nu måste jag säga två saker som legat och "pyrt".

Mitt barnbarn fick oanmält prov i nutidsorientering. Frågan var vad socialdemokraternas partiledare hette. Juholt var som bortblåst i minnet - men
hon skrev Super Mario. Historien förtäljer inte om hon fick någon poäng för det.

Det andra tänker jag ofta på framför TV:n. Vad sur jag skulle bli om jag inte vore "databuren". Nästan alla program slutar med att forts finns på webben. Som att köpa Allers och bara få omslaget - och möjligen någon sida till. Förvisso är det sällan jag själv hinner gå in till fortsättningen - men så j-a sur jag skulle bli om jag var utestängd från den möjligheten. Alla betalar ju lika TV-licens!

Tidningar är lästa. Kuriren toppar med sin 150-åriga historia. Det mittuppslaget ska jag lusläsa ikväll - intressant. Och NSD speglar ordspråket "den enes bröd den andres död". Om hur snöbristen slår mot skidanläggningar.

Gästledarskribent i Kuriren idag - Per Selstam. "Bakåt i grodhopp" - om Juholt. Slutar ledaren men att fråga sig när socialdemokraterna har fått nog. Vi får väl hoppas att det dröjer - det finns ju ett talessätt om oppositionens största tillgång! Kan väl gälla även om det är oppositionen som har tillgången?  Dock karikatyrteckning utan större finess!

Visst kan man tycka att statens 100 miljoner till rika Facebook är en onödig "handelsgotta" - men det är ju precis vad det är "handelsgotta". Att FB valde Sverige och att det slutligen blev Luleå beror troligen på det investeringsstöd som Sverige (och några andra länder) har möjlighet att ge. Osund konkurrens kan man tycka - men spelreglerna är nu sådana. Och det finns ju ett skäl bakom - regionala. Mycket osundare när kommunerna sinsemellan konkurrerar om konferenser och mässor med bjudmiddagar till etablissemanget! Apropå dagens "sticket" i Kuriren.

Att förklara nädvändig förändringar i LAS är inte alltid lätt. Jag tycker sonen gör det bra i artikeln som publiceras i Kuriren idag - "Det är ungdomarnas tur nu". Kommer ni ihåg vilka som var de första som begärde undantag från LAS? De "rörelsen" närstående Aftonbladet och BPA!

Och rapporter om hur många villainbrott som helst i Luleåtrakten. Förutom de som ni kan läsa om i lokaltidningarna kan jag rapportera ytterligare ett i Antnäs - dock inte inbrott men väl stulna extra ljus från bil. Vad förbannad man kan bli! Jag kan lova att varenda udda företeelse som sker här i närheten kommer att rapporteras.

Nu snart dags att få utlopp för "taggningen". Jobb på förmiddagen. viktväktarna på lunch, taxi åt gipsade svärdottern efter lunch och sen en sen träning är dagens schema.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback