Berlusconi-land

2011-10-18, kl. 06.30

I dagens NSD skriver Eva C en insändare med rubriken Berlusconiland. Läsvärd - inte länkbar än - men kommer senare idag som en "tyck till" insändare. Bakgrunden är "
Lasse Näsvall såpan" som blommade ut när jag var i Karlstad. Idag följs den upp även på sportsidan. Känner Lars som en trevlig och sympatisk kille - men jag häpnar över hans oförmånga till "sjukdomsinsikt" - han förstår inte ens att han agerat fel. Inte alls långsökt att korruptionen i Göteborg nämns i artikeln. Läsvärt!

Och Karl P ska bli ornitolog - vi får bara hoppas att ornitologerna inte inspirerats av IFK Luleå och vill ha honom som ordförande?

Huvudnyheten i NSD är annars "Törstig datajätte" - om serverhallarna. Där kan vi läsa att bolaget kommer att betala 8.26 per kubikmeter vatten - medan du och jag betalar 18,04. Med tanke på att vatten faktiskt är en bristvara seddd i ett litet större perspektiv känns det märkligt att belöna en hög konsumtion på det sättet. Och hur rimmar det med att kommunen inte får ge specifikt företagsstöd?

På ledarsidan ägnar sig OA åt att försöka tvätta "Juholtaffären" genom att ta fram exempel på vad andra gjort och inte gjort. Ungefär som 5-åringar brukar hävda att det minnsann var kompis som började. Regler eller icke regler - faktum kvarstår: Juholt har flyttat in till sin "kulbo" och generöst låtit skattebetalarna stå även för hennes hyreskostnad. Må vara att det inte är juridiskt angripbart - men vem vill ha en statsminister med så dåligt omdöme? Han kritiserar också "kryp(S)kyttet".

Viktigare än alla ledsidor i världen - JULMUSTEN är här. Nu får jag gå och dregla i 2 månader för ingen tjuvstart här inte. Den tillhör skinkan och sillsalladen.

Igårkväll blev jag helt uppslukad av Per Ahlmarks bok "Gör inget dum medan jag är död!". Har läst ungefär hälften och bläddrat i resten. Och apropå "krypskytte" så är vi glada att socialdemokraterna ägna sig åt det internt så vi slipper fler konstruerade/gillrade "dataaffärer" - noterat att sossarna ägnade sig åt sånt redan 1948 - Seth Molanderaffären med beskyllningar mot Folkpartiet - som friades - medan Molander fick gå. Men skadan var redan skedd!

Också minnesvärt från Ahlmarkboken också ett kort men kärnfullt kapitel som hyllar Birgitta Ohlsson - Per vill leva så länge att han får se henne som partiledare för FP - det vill jag också!!

Verkar som om jag börjar komma i fas med mina tidigare goda morgonvanor - idag upp kvart i fem. Men tiden krymper ändå - för idag måste jag starta en timme tidigare än vanligt - däckbyte klockan 08.00.

Ha en god dag - och gratulera Lukas om du träffar någon som heter så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback