Bertsnäs - igen?

2010-10-03, kl. 06.45

Dödsolycka mellan Bertsnäs och Boviken. Är det inte den redan tidigare omdiskuterade farliga vägsträckan? Som borde åtgärdats för länge?

Har sovit en timme längre än tänkt - vaken och drog mig i väntan på att uppstigningstiden skulle infinna sig. Men efter att ha konstaterat att klockan gick ovanligt långsamt kollade jag på telefonen och då visade det sig att armbanduret - fars gamla - sackat och ställt om sig till vintertid. Passligt just den helg då omställningen skedde tidigare. Men ska nog ta ikapp den timmen.

Igårkväll hamnade jag på basket i Antnäs. Träningsmatcher för både Sara och Lisa - en vinst och en förlust. Själv blev jag engagerad i fikaförsäljningen - och kom hem lite senare än tänkt. Passade på att uppvakta kusin Kerstin som snart fyller 70 - men då befinner sig på okänd ort. Boken "Norrbottens flora" blev uppskattad - nu ska vi spana in var vi kan hämta plantor - "Krollliljan" till exempel.

Känner mig utvilad efter helgen - dock är förkylningen inte över. Får nog bli en anpassad träning idag - dvs inte så häftigt på bandet utan satsa på "redskapsövningarna".

Lokaltidningarna - eller "prasseltidningarna" som jag såg att någon kallade dem på FB - är förstås lästa. NSD toppar med rubriken "Regel utan verkan" - om andrahandsförsäljningen av tomter som fortsätter - till svindlande priser - trots vite. Bo-Torbjörn EK - reportern - påminner mig genom ett citat att FP hade rätt även den gången. Vi trodde inte på vitet utan jag framförde den kloka åsikten om att låta tomterna gå tillbak till kön om man inte bygger själv. Jag kan bättra på det förslaget med att den som lämnar tillbak tomten givetvis bör få tillbak den tomtköavgift man betalat med ränta förstås. Kuriren har rubriken "Tuffa år väntar småkommuner" om hur den uteblivna tillväxten slår på kommunernas ekonomi. Arjeplog värst utsatt enligt prognosen - 4 550 kronor per invånare.

Många undrar nog varför Odell kliver fram och utmanar Hägglund. Men läser man Kurirens ledare idag förstår man varför. Skulle nästan kunna tro att det är med Hägglunds goda minne - för att rädda partiet från ett blodigt inbördeskrig. Han är väl Hägglunds like på det sättet att han kan hålla fred mellan falangerna.

Också i kvällsdraken Expressen står Hägglund högt på menyn - iaf på nättidningen. I fredags var det 19 kristdemokrater som krävde Hägglund avgång - och idag är det 43 som tycker att han ska få fortsatt förtroende. 62 stycken - och nu kan skaran kd:are utökas med 1 till - Birro. Jag trodde först det var ett skämt - men är inte säker efter att ha läst artikeln. Men den visar också vilken falang han tillhör - stöttas av Oskarsson från Uppsala.

Och idag väntar vi på besked om Nobelpris och jag förstått TV rätt. Och just nu väntar TV på Juholt som ska sitta i soffan. Ska lyssna på det medan jag duschar och gör mig färdig. Sen blir det jobb och träning - det senare i en anpassad lättare variant.
Evald och Osvald har namnsdag - grattis. Och en bra dag tillönskas er alla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback