Gemensam sysselsättning?

2011-10-26, kl. 06.00

Kan misstänka att en gemensam sysselsättning igårkväll var att
byta lösenord både här och där. Dock har inte jag gjort det än - måste först hitta på ett par olika - lätta att komma ihåg.

Läkarbesöket igår gav både penicilin - Kåvepenin  och Voltaren. En 7-dagars går som ska torka ut slemsäcken vid armbågen. Först besöket på min nya Vårdcentral - Hermelinen. Förvisso fick jag vänta 20 minuter över tid - men en präktig gammeldags DOKTOR uppvägde det hela. Dr Mannerroos med en underbart sjungande finlandssvensk dialekt!

Ovanpå det blev det ett träningspass på gymmet. Dock inget av de gym som förrgårkväll utsattes för razzia från polisen. Fyra män gripna för provtagning. Undrar om det är så bra för kommande upptäckter att polisen informerar om att de fått tips från gymägarna?

Tyckte att jag skulle belönas då jag är sjuk - iaf medicinerar - så jag bäddade ner mig på soffan framför TV:n. Sover bara så skönt när jag får vaggas till sömns av halvtråkiga program. Och jag sträckte ut handen och slog av TV:n. Numer väcks man ju inte annars av myrornas krig.

Och som bonus efter en skön natt hade jag tidningarna inne i farstun redan klockan 5 - fantastiska tant Lilly - snart 88 är - hade redan hämtat dem.

Dock en koll på temperaturen - minus 4 - så jag har lyxat till det med att knäppa igång motorvärmaren för första gången i år. Ska skjuts kusinen till flyget.

Kuriren toppar sin papperstidning med Ekfors konkurs och att Ekfors Kraft kan bli kommunägt.
 
"Snusk på krogen" är NSD:s första nyhet - om att isen till drinkarna innehåller allehanda icke önskvärda "kryddor".

På Tunastigen har någon "kryddat" tillvaron genom att slå sönder ett antal bilar. Enligt vittnesuppgifter en bilburen förövare som sen lämnade platsen. Hände vid 2-tiden i natt - och ändå har både tidningarna hunnit få med det i nättidningarna. Journalistjour??

Med tanke på att sönderslagna bilar, misshandel, mord, villainbrott med mera känns som det mest frekventa nyheterna känns det skönt att få informationen om att brottsligheten faktiskt stadigt minskat - Kurirens ledare idag. Nu är ju ledarnas evidencestatus kanske inte den bästa - men jag har hört uppgifterna även från annat håll - så det stämmer nog även om man inte kan tro det.

För övrigt skrev Kurirens ledare igår att hjärt- och kärl sjukdomarna minskat - vilket skulle bevisa att det inte hade med livsstil att göra. DET skulle jag vilja syna?

Apropå ledare så skriver OA idag att den verkliga pensionsåldern i Sverige är 63 år. För några år sen - kanske fler än några - var den verkliga pensionsåldern under 60 år. Undrar om det handlar om sättet att räkna eller om det är en verklig förbättring. Trots den "nedrustning" för arbetsmiljön som OS hävdar?

I övrigt använder OA kraften i sin "penna" till att försöka stilla det inbörde(S)krig som rasar inom socialdemokratin. Andra dagen å rad han varnar för SSU-kulturen.

Hur man nu skriver det - den babys som blir den 7:e miljarde världsmedborgaren. Vi lär vänta på en sån - och frågan som ställs är om vi ska gratulera eller beklaga - från TV:s nyheter.

Gratulerar Amanda och Rasmus idag. Amanda i Överkalix så klart - och kompis Annes son - Rasmus. Och så Amanda Lundbom - hopp fallera - Lill Lindfors.

Idag ska jag jobba eftermiddagsskift. Först skjutsa kusinen, sen sjukhusbesök. Mätnings av nervledningshastighet! Träning och därefter jobb - vid 14-tiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback