Nio liv

2011-10-12. kl. 07.00

Plågsam historia - menar inte Juholt -
det här med Saab. Undrar hur länge det varit nära konkurs. Och nu är de i det läget - igen. Själv har jag det ju på bra avstånd - men så plågsamt det måste vara för anställda och andra som lever nära. Verkar som om Saab likt katten har nio liv - men nog tär det väl på det sista nu?

Får nog föra in en liten bit mörk choklad på frukostmenyn - verkar som om det kan ge lite extra liv. Risken för stroke lär minska. Forskning från USA.

För övrigt reflekterar jag ofta över om det verkligen kan forskas om vad som helst. Dataspelande mammor och 1695 års psalmbok är det senaste områdena som jag hört har dissikerats av forskare. Till vilken nytta kan jag fråga mig? Och vems pengar förslösas på detta?

En bra dag igår - igen. Jobb och ett rejält träningspass så svetten rann. Så blev det en lugn kväll. En stunds vila på soffan innan fotbollen. Och vi vann, vi vann. Och många målchanser och sammanlagt 5 mål. En riktigt tittarvänlig match. Dock missade jag programmet Efterlyst som ju skulle handla om det mystiska försvinnandet i Råneå.

12 oktober har vi hunnit fram till nu. Kusinbarnet Hendrik skulle fyllt 43 - men han lämnade oss redan 1997 - begravning i oktober.

Själv ska jag "fira" den här dagen med att jobba hemifrån. Vilket innebär att jag faktiskt får se partiledardebatten på TV. Ska bli spännande att se Juholts kroppsspråk - undrar om han ser lika strykrädd ut som Hägglund gjorde i söndagens TV-debatt?

Någon slutsats om norrbottningarnas "dom" över Juholt är för tidig att dra av denna enkät - bara 8 som svarat än - när jag skriver detta. (Undrar om länken uppdateras allt efter?) Men NSD toppar första sidan med att kommunalråden i Norrbotten dömer ut Juholts agerande. Vad kan det annat göra?

Om jag ska sia om Juholt så är det att han kommer att frias av förundersökningen. Och själv kommer han och hela rörelsen att försöka använda det som att han därmed inte begått några fel. Men de sossar som skrev den här artikeln i SvD igår slog huvudet på spiken - spelar ingen roll egentligen med de juridiska spetsfundigheterna. Fakta som inte går att komma ifrån är att Juholt flyttade hem till sin "kulbo" - tog över hennes hyreskostnad - och lät skattebetalarna stå för den "hemgiften". Behövs det några regler för att förstå att det är fel?

Läskig lokal händelse - bilburen vuxen försökte dra in 8-årig pojke i bil. Polisen vill enligt artikel i Kuriren lugna oroliga småbarnsföräldrar - men innehållet i artikeln var då ingen större tröst. 

För övrigt hade TV2 en bildtext på Juholt igår där det stod "statsminister" under namnet. Måste väl vara veckans groda?

Nu ta fram jobbets "att-göra-lista". Sen ned till tvättstugan och plocka upp lite kläder att packa i lilla väskan. Ikväll ska jag träffa och bo hos Gina. Ska bli fantastiskt kul!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback