Repriserat?

2011-10-23. kl. 08.00

Ingen kul repris precis -
två nya villainbrott och misshandel - även denna gång av 3 män. Exakt kopia av fredagskvällens förövelser. Nu vill det till grannsamverkan - håll koll på främmande bilar i området. Jag hoppas polisen uppmuntrar äldreomsorgens nattbilar, tidningsbud och taxi att hålla koll och tipsa!

Men det gäller också att ta tillbaka fokuset på orsak och verkan. Inbrotten sker i huvudsak för att finansiera missbruk och misshandel sker nästan alltid under drogpåverkan. Känns som om det blivit lite bortglömt.

En härligt ledig dag igår. Hemmapyssel på morgonen - kokade bland annat blåbärsgröt som jag levererade till Västbacken - där 3 av 4 älskar den. Basketmatch i Antnäs där Saras lag - 97:or - vann med 20 poäng över Antnäs 98:or. En måste-vinna-match för "stortjejerna". Sen fixade jag middag/lunch till familjen  Sundström med medhavd hemlagad köttfärslimpa á la mor Marianne. Gofika hos Nancy och May-Britt avslutade sejouren i Alvik/Långnäs.Därefter en lugn hemmakväll med kamerala insatser.

Idag kan vi glädjas åt valet i Tunisien. Måtte de lyckas och demokratin fortsätta att utvecklas. Maria Lundqvist Brömster - FP-riksdagsledamot från Västerbotten är en av de svenska valövervakarna.

Gläds också åt att Luleå hockey fulländade sporthelgen med vinst på Djurgårn. Ett av mina favoritlag - men blod är tjockare än vatten. Före detta så vann ju basketen både dam- och herrmatchen!


Igår såg vi för övrigt de första snöflingorna - men det blev inget bestående resultat. Vackert och frostigt på morgonen - men inte längre än så. Dock har nu även utförsåkning dragit igång så vi vet säkert att det är vinter.

Liten kuriosanyhet från Luleå i Aftonbladet idag. Fjärrskådare som tipsade så att stulen bil återfanns. Skulle inte han kunna anlitas för den försvunna Rånebon också. Wikström heter han - men jag undrar ändå om han möjligen är släkt med den legendariska Saida Andersson? Och Bengt A?

Sifo bjuder på dagens kalldusch för Juholt och sossarna. Den lägsta nivån i Sifo sen 1967. För att få perspektiv kan nämnas att det är före jag hade rösträtt.

Idag blir det hemmapyssel mest hela dagen. Kusin Kerstin och jag ska göra sista insatsen inför "vintringen" nämligen ta ner Ebbas gunga som hänger kvar i den gamla rönnen. Dagen ska sen toppas med basketmatch i Antnäs igen - denna gång Lisas lag i en seriematch.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback