Svallvågor och mediaskuggor

2011-10-21, kl. 06.30

I svallvågorna efter Juholtaffärererna och i skuggan av flera mord smyger sig Hägglund fram. Hörde på radion igår att han hade fått stöd av 16 (av 26) distrikt medan Odell hade stöd av 4 om än starka. Det borde väl vara klart då för hur var det med myrorna och elefanterna! Och Odell har skaffat
en liten kampanjstab - med två starka unga kd-kvinor.

Och media får inte riktigt fart på drevet mot Bildt - trots att han nu belagts med att ljuga.

Det är förstås svårt för vilken nyhet som helst att konkurrera med det faktum att Khadaffi nu äntligen är död. Många hade önskat att han gripits levande för att ställas inför rätta. Själv är jag kluven - tycker nog att det är ganska skönt att slippa den långvariga mediabevakningen och upprepningen av allt ont han åstadkommit. Får hoppas att han får sitt rättmätiga straff dit han kommer. Hör på TV att det nu spekulras i vem som ska ta åt sig äran av att ha dödat honom.

20 oktober lär bli en historisk dag. Och då kommer jag också att minnas att den dagen begravdes Sveriges hockeylegend Tumba.  Någon som kommer ihåg att han hette Johansson? Nu bara Lasse Björn kvar av barndomens idoltrio - Björn, Stoltz och Tumba. Månne jag börjar bli gammal?

Lite för många ouppklarade mord - både i nutid och dåtid. Läskigt med likheten med mordet utanför Alingsås och mordet  utanför Härnösand för ett antal år sen. Två gripna i det aktuella fallet - kan bara hoppas att det är rätt personer som tagits?

Kuriren toppar med avslöjanden om läkaren som försökte byta sex mot droger. "Avslöjar" nya sms som socialstyrelsen sägs ha missat. Hjärta och lever som gav annars dödsdömda nytt liv!!

En stark artikel med Ing-Mari Åberg där hon berättar om sonens död och hans organdonation.

Och idag kommer Juholt till Kiruna. Och Alf Sundström kommer till mig - det smäller högre.

Intressant diskussion om moderaterna är idélösa eller inte. Av citaten i ledaren att döma verkar Reinfeldt ha tagit till sig den beskyllningen och tillbakavisar den. Han är så nöjd, så nöjd med de goda Sverige vi har och vill bygga vidare. Inget fel i det men det är väl det som skiljer konservativa från liberaler - där vi liberaler tar utgångspunkten från alla de som inte har det så bra?

Gårdagen var en bra dag - trots att jag ballade ur och gav fanken i att göra veckas 4:e träning. "Flexkontot" får nollställas nästa vecka istället. Nu hann jag med lite hemmaröj istället. Och inköp av ny hemmatelefon.

Ursula och Yrsa ska gratuleras på namnsdagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback