Gränsen nådd

2011-09-16, kl. 07.00

Irriterad när jag hämtade tidningarna - idag hade de lagt in någon reklamfolder som var snarlik en plåtbit. Spretade så det var svårt att få med alla fyra tidningarna. Nu vill jag bli erbjuden en prenumeration utan alla dessa reklambilagor - jag betalar gärna en slant för det.

Men annars kändes det som det var mycket att läsa i tidningarna idag. Kurien har rubriken "Obol-duon slpper åtal". Tycker det är märkligt att Bo "Obolbosse" Johansson fortfarande är försvunnen. Har myndigheterna verkligen gjort något för att hitta honom? Fyra sidor Obol - med en rekapitulering av vad som hänt. Citat att Karl Petersen tyckte att Obol var bra för Luleå. Fast den minnesgod minns att det inte räckt med bra - det var rentutav formidabelt enligt Petersen.

NSD toppar med att "Kirunapar del av barnporrhärvan". De båda toppnyheterna har faktiskt något tillsammans - skurkarna går fria. Ett rejält nederlag för rättssamhället!

Och angående serverhallarna så spretar det - enligt NSD så glider Facebook allt längre bort - medan Kuriren vet att avtalet är klart och påskrivet.

Men den stora nyheten - en trist sådan - är förstås att Luleå hockey gick på
pumpen mot Växjö. Det var lite kaxiga uttalanden i försnacket - om att Växjö skulle få ett helvete med mera. Inte utan att jag tänker på att högmod föregår fall!

Tackar Bo Hultins opinionsarbete för att jag nu kan länka till Kurirens debattartikel - en vittnesbörd från ett av de drabbade i vanvårdsutredningen. Blir svårare och svårare att förstå hur hon tänkte - Maria Larsson. Hm - inte länkbar än tydligen - men förhoppningsvis kan jag smyga in den här lite senare - debattartikeln Solidariteten räcker inte till alla.

Men plötsligt händer det - inte Keno - men väl att Obolrubriken och artikeln är länkbar.

På tal om solidaritet måste jag väl ändå tillstå att jag känner mig nöjd med det som "läckt" om budgeten hitintills (lär visst ska presenteras den 20 - undrar om det finns något mer att presentera?). Satsningarna på skolan, förbättringar inom sjukförsäkringen, avdrag för gåvor till idella organisationer , restaurangmomsen - glasklara liberala insatser.

Och på tal om liberala framgångar så får danska valet räknas in där. Med tre systerpartier (även om jag har svårt för släktskapet med en del) var ju förutsättningarna att något eller några skulle lyckas goda.

Idag ska det bli en jobblight dag - flexkontot är fyllt - så det blir bara lite uppehållande insatser. Däremot ska flexet för träning fyllas på - 3:e gången i veckan.

Och Dag och Daga har namnsdag. Och även om jag nu är sen så ska jag lägga ett namnsdagskort i tanta Dagas brevlåda.

Ha en bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback