I stormens tecken

2011-09-28, kl. 06.45

Gårdagen gick verkligen i stormens tecken. Det var så jag tvekade om att åka iväg på morgonen - men gjorde det trots allt. Kurirens nättidning redovisade redan igår om
stormens härjningar - och idag kan ni läsa - iaf i papperstidningen - om ytterligare händelser - fallna träd, bortspolade vägstumpar och båtar som slitit sig.

Min egen dag var förhållandevis lugn. Frisören ringde och ville ha dit mig en dag före bokad tid - och klämde sig därmed in mellan jobb och träning. Och hur jag nu såsade på med lite ögonshopping och matinhandling så var klockan 18 innan jag var hemma. 

Följde förstås hockeyn via Kurirens direktreferat - men blev något förvirrad då Luleås ledningsmål redovisades minuterna tidigare på FB än på Kuriren? Även om det var sent påkommet med målen - i 56:e och 58:e minuten så blev det seger iaf mot Färjestad.

Hamnade på TV också - och avstod faktiskt Aktuellt för att se Göran Hägglund hos Hübinette. Mark Levengood citerades; behåll Göran Hägglund och byt ut partiet (fritt översatt). Håller med - Göran H är verkligen en sympatisk person. Men den här gången räcker det inte - nu är det kokta fläsket stekt för honom. Stalltips från Ylva! Hör från TV:n att Görans kris också ska diskuteras i morgonsoffan. Lite intressant att det bland annat är Roland Utbult som kräver hans avgång - Roland gick nyligen över till KD från Folkpartiet för att knipa en riksdagsplats.

Apropå kampanjer mot politiker så var det inte så länge sen OA beklagade sig över kampanjer mot socialdemokrater - Sahlin och Juholt utpekades som offer för någon borgerlig illasinnad kampanj. Funderar om det inte jämnar ut sig - första kom Aftonbladet med en tvivelaktig skandal om Annie Lööfs lägenheter - och nu handlar det om en bil.

Kurirens ledare oroar sig idag över hur vi ska klara välfärden framöver - i synnerhet äldreomsorgen. Enligt SKL krävs det gigantiska skattehöjningar för att klara det. Undrar om de har räknat med att vi kanske blir fler som gör som Eva 96 - drar till varmare trakter. Hörde henne på radio igår - vilken supertant!

Till avdelningen kuriosa får vi väl räkna att det nu saknas smör i butikerna. För få mjölkbönder är väl inte så underlig orsak - men andra orsaken anges vara ett stort antal sk "fettbantare". I vilken diet hummer hör hemma vet jag inte - men 31 000kr/kg kan väl avhålla de flesta.

Idag gratulerar jag alla som heter Lennart - och tänker på far - Yngve Lennart Natanael. Hoppas hinna lämna ett gratulationskort hos farbror Lennart - han på 46:an.

Ha en bra dag. Strålande sol kan nu rapporteras från Bärigårn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback