Lurendrejeri

2011-09-17, kl. 07.30

Han Chrunak säger det - lurendrejeri. Om att Obolutredningen läggs ned. Något som för övrigt
Mats Ehnbom skrev om redan igår. Och 11 miljoner från Längmanska fonden - några "kostymnissar" som har ansvar för att de lät sig duperas? Och hur nära var det inte att kommunen också satsat slantar - noterade att Nord-Nytt nogsamt undvek att visa upp inslaget med vårt kommunalråd sida vid sida med Obol-Bosse! En slump??

Stora förluster för rättsväsendet senaste tiden - igår kom också besked om att den kommunanställde chefen som fått tegel för 40-50 000 kronor till sin privata villa går fri. Högre instans har kommit fram till att brottet inte är grovt - bara ett mutfall av normal karaktär. Och eftersom det inte är grovt preskriberas det efter 5 år - och tiden har runnit ut och chefen går fri. Verkar som om det är dags att se över preskribtionstiderna.

På minuskontot för rättsväsendet tycker jag också att "Astrid Lindgren fallet" är. Det borde möjligen ha prövats prövats av socialstyrelsen som ett felbehandlingsfall.

Gårdagen avlöpte också bra. Jobb och väl genomförd träning. Belönade mig med en god GI-burgare på Max. Lite matinhandling och sen hem. Middagsvila och TV-tittande. Och visst är Skavlan bäst. Trots sina blygsamma uttalanden i Expressen.

Efter Skavlan sov jag gott - och länge. Halvsju tillhör väl rekorden. Lite höstlikt ute på morgonen - för första gången. Och jag missade Da Capo - igen.

På tal om lurendrejeri så hittar jag inte gårdagens debattartikel från Kuriren - den om vittnesbörd angående vanvårdsutredningen. Den var lite gripande och personlig - hade gärna länkat den. Men idag kan ni läsa Lotta Gröning i samma fråga.

Idag namnsdagsgrattar vi Hildegard och Magnhild. Känner inte några personligen - men Magnhild minner mig om Östlings skoaffär. Det var en upplevelse att åka dit och köpa examensskorna. Och det var alltid spännande att se om de hittade båda skorna. Och snubblade man inte över hunden som låg där - så sparkade man i den halvätna limpkanten han lämnat.

Konsulta i bokföringsbranschen, fotboll och teater står på dagens program.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback