Måndagmorgon!

2011-09-05, kl. 06.15

Måndagmorgon - och mitt huvud känns inte alls tungt. Och inte kropp och själ i övrigt heller. Rätt nöjd efter en hemmaproduktiv helg. Det gäller att fokuser på vad man gjort - inte på det som missats som tillexempel att flytta nya cykeln från "smoget" till stallet. Och missen - igen - av Da Capo igårkväll.

Båda lokaltidningarnas nätupplagor möter mig med en
Extra rubrik - man i Sävast skottskadad.

De riktiga tidningarna - pappersvarianten - tar dock upp helt olika saker. NSD trummar ut att "Jägare bryter mot lagen utan påföljd" medan Kuriren tar upp dystra siffror "Försvinnande få män i förskolan".

Verkar vara korsbefruktning mellan nyhet i NSD - "Strid om "50-kortet" fällde Miljöpartiet" och ledaren i Kuriren "Klockan klämtar för Boden". Nu är det väl inte Miljöpartiets "exit" som gör att klockan klämtar - mer den skenande ekonomin. Noterar att MP i nåder ska få en ersättarplats i kommunstyrelsen - förutsatt att de inte allierar sig med alliansen.

Annars är det förstås mycket om älgjakten som startar idag. Älgjägarna lär inte uppskatta det ljumma väder som råder - fast numer har de väl kylanläggningar ute i skogen också? Det kanske inte var bättre förr - men nog var det mer spännande med 2-dagars jakten. Då alla byns gubbar var i skogen och gummorna - många av dem iaf - bakade tunnbröd för vinterns behov.

Adela och Heidi har namnsdag. Grattis ni som heter så - inkluderande Adele vilket för tankarna till "tant Adel". 

Ny vecka - nya möjligheter. Thomas och jag ska ha "röj" på expen idag. Sen blir det träning för min del.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback