Ny vecka

2011-09-19, kl. 06.30

Ny vecka - igen. Det går fort nu. Men det är svårt att tänka sig att det är slutet av september - fortfarande viss blomprakt ute på gården - inte minst högsommarblommorna blåklockor lyser fint på gräsmattan. Inte den täta dimman kunde dölja dem.

Igår var min bilfria dag - hemma hela dagen - med småpyssel både ute och inne. Konstaterade att det går minst en dag i veckan bara till att hålla efter mig själv. Tvätt igår - och lingonsylt kok.

Har haft en lång natt - 9 timmar - så är det sant att natten är dagens moder så borde det finnas mycket energi i mig idag.

Armi Rousu skriver på Kurirens etta - under rubriken "Idag" att det varit den mest händelserika helg hon varit med om som nyhetsschef. Och ändå gick det så fort för mig att läsa tidningarna?

Båda tidningarna toppar med nyheten om
bron som rasade samman - gamla bron över Bönälven. Känns som en riktigt onödig olycka - hur kan det vara möjligt att man tillåts jobba ensam med ett så uppenbart riskfyllt projekt?

Och intet nytt om Thomas Johanssons försvinnande - märkligt och otäckt att en människa bara kan försvinna på det sättet. Vid en förflyttning ett par kilometer i lilla Råneå. Och nu verkar Långträsk fallet också läggas till raden av ouppklarade händelser.

Och nyheten om polisen som glömde pistolen på toaletten saknar också uppklarande - löneavdrag i all ära - men fanns pistolen kvar när hon kom tillbaka?

Helgens roligaste nyhet återfinns dock inte i tidningarna - Alviks flickor 96 var till Gällivare igår - och vann med 3-2. Båda systrarna Sundström är väl nöjda och glada då.

DN kör med förnyelse idag - premiär. Själv såg jag att första sidan var i stort sett blank - och hann tänka att det nog varit problem i tryckpressen. Men här på nätet kunde jag läsa om förnyelsen.

Fredrika har namnsdag idag - då skulle farmor (här i Bärigårn) haft namnsdag. Hilda Fredrika - född 1874.

Och måndag den 19 september kommer inte att se så annorlunda ut än andra måndagar. Utom på slutet då jag ska på massage kl. 16.15 - 45 minuter underbar knådning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback