Slut strulat

2011-09-29, kl. 06.45

Skönt att det löste sig till slut - men man kan ju undra hur i fridens dar de kunde strula till det så med ersättningen till de
vanvårdade fosterhemsbarnen.

Men låt mig börja från början. En rätt vanlig dag igår. Jobb och träning. Hann mycket på jobbet trots att jag fick trevligt herrbesök på förmiddagen. Tränade efter lunch - och tillbak till jobbet för en mindre insats. Hämtade paket från Jotex - snygga badrumsmattor och lite gardiner - när jag nu ska få tid till det. Lite tvätt på kvällen. Hamnade så småningom i några osorterade pappershögar som visade sig innehålla släktforskning. Nu ska här redas ut vilken gren från Arendt Grape en ann härstammar från - men det får bli att ta hjälp av farbror Hans.

Snuva gav sig till känna - kunde hoppas att det var dammsnuva från de gamla pappershögarna - men inte det. Skönt att redan ha gjort veckans träningar - hade tänkt mig en till idag - till flexkontot. Men nu behöver jag inte plåga kroppen om det är "förkylt".

Extra dåligt uppdaterade lokaltidningar idag - närupplagorna. Kuriren toppar med att förskolan har akut vikariebrist - föräldrar tvingas hämta barnen i förtid. Med tanke på det pinsamma inslaget i Uppdrag gransknig igårkväll är det bara att konstatera att det finns mycket förbättringsområden inom det sociala i Luleå.

Luleå har fö drabbats av ännu en "sexskandal" - denna gång det kommunala bussbolaget LLT - chauffören hotas av uppsägning. Men på socialförvaltningen - de inblandade höga chefena i våldtäktsfallet de verkar sitta säkert i sadeln?

NSD har topprubriken "Är hand landshövding eller kampanjledare" - en rubrik som har föga stöd i artikeln. Det handlar om att landshövdingen tillsammans med länsrådet Antti tagit över dispensansökningar för strandskyddet.

Och Juholt får på pälsen i de interna leden - budgeten underkänns både till form och innehåll. Hörde själv igår nyheten att sossarna inte skulle höja ersättningen i A-kassan. Kanske därför OA ändå är ganska försiktig när han skriver om att besparingar i a-kassan även slår mot barn.

På avdelningen jubilarer står Anita Ekberg högst idag - hon fyller 80 år. Grattis! Mikael och Mikaels har namnsdag - grattis ni också. Och så undrar jag när "mikaelihelgen" infaller - det var väl då man skulle svida om från sommarkläder till höst- och vinterkläder. Är kyrkhelgen före eller efter Mikaelidagen?

Så dax att ta itu med morgonpysslet  dusch och frukost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback