Sorg

2011-09-08, kl. 06.30

"Hockeysverige i stor sorg" möter mig i Kuriren - och i Expressen vill rubrikerna på nättidningen aldrig ta slut. Stefan Liv och hela hans ryska hockeylag har omkommit i en flygolycka. Totalt minst 43 omkomna. Tänker så många människor det berör och vars liv aldrig blir detsamma igen. Och tänker att såna rubriker möter vi varje dag utan att reflektera alltför mycket. Finns anledning till tacksamhet och ödmjukhet för varje dag.

Onsdagen - igår - fungerade väl. Jobb - men ingen träning - fast jag tänkt så. Tenderade att bli stressigt - så jag ställde in tänkt träning. Skönt att ha plus på träningskontot - så behöver inte sånt bli anledning till ytterligare stress. Lämnade bilen till service och blev hemskjutsad av kompis Birgit. Och fick en fin, mjuk mysig fleecejacka av bästa bilaffären - Bosses Bil& Motor - mina Hondaaffär.

Känner mig lite otrygg och ofri utan bil - men lite lyxig morgon ändå - ska till Stockholm och flygtaxin kommer först 8.55

Undrar om hösten drabbats av SJ-syndrom - försening. Gräset växer - nästan så det knakar, temperaturen +13 klockan 05.00 - och några höstlöv kan jag inte se. Tvärtom - fortfarande fin blomprakt. Både de i rabatterna och de vilda blommorna. Stånden av blåklockor är fortfarande förtjusande söta!!

Med förtjusning kastar sig NSD:s ledarsida - Anne-Marie Lindgren - över SNS-rapporten som säger att vi inte fått mer välfärd med anledning av fler aktörer på den offentliga marknaden. Nu ska vi nog liksom den tidigare riksdagsledmoten - numera ledarskribenten (?) Vidar Andersson - ta rapporten med en nypa salt. Har av fler än Vidar belagts med en hel del felaktigheter. Och vem kan säga hur det sett ut utan förändringar - då kanske "alla Fordar fortfarande varit svarta". Om nu någon förstår den liknelsen. Men skulle vi som A-M.L efterlyser kunna få en mer nyanserad debatt om alternativ inom den offentliga sektorn så skulle mycket vara vunnet. Vetskapen om att jag kan välja bort sånt här - som i Boden - är mycket värt.

Verkar som om det är en liten maktkamp i kommunen - 15, 12 eller 41 våningar högt hus på Folkets Hus tomten. 41:an verkar skippad av alla parter nu - men Hedstig svajar mellan 15 och 12. Byggnadsnämden har nu fastnat för 12 - men i dagens Kurir ger sig kommunalrådet in i leken - så vi får väl se?

Alma och Hulda ska njuta extra mycket av den här dagen - namnsdagsbarn idag. Min barndoms Hulda hette Ström - och snusade så elegant med en näsduk i handen.

Nu ska jag svida av - duscha - och svida på för avfärd mot Stockholm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback