Ve och förbannelse!

2011-09-06, kl 06.30

Rubriken var en annan - hade skrivit några rader - då jag plötsligt - och numer ofta förekommande - uppmanades att diagnostisera anslutningsproblemen. Och inte en enda bokstav kvar. Är inte alls nöjd med Telias mobila bredband numer!

Börja om från början; Gratulerar tant Lilly som har namnsdag idag - kanske kusin Kerstin kollar här och kommer ihåg att gratta henne. I klassen +90 gratulerar vi idag prinsessan Lilian. Och alla ni andra som heter Lilly och Lilian tillönskas en riktigt fin namnsdag.

Rörmokaren ska komma idag - och byta kökskran. Vilket föranledde mig att tömma diskbänken - och vad hitta jag där? Jo en knäckliknande beläggning under korgen med rengöringsmedel. Så där hård som aldrig julknäcken blir. Ajax, lacknafta, osthyvel, stålull har reducerat fläcken - dock återstår en hel del.

Annars gick dagen igår sin gilla gång - arbete fast av det annorlunda slaget - som gör att jag nu har bilen full i prylar som ska lämnas på tippen. Men fint fick vi i källaren och i övrigt på jobbet.

Syns dom inte så finns dom inte - är det så? Kuriren toppar med vad man rubricerar som arbetande barn - som inte tvingas att arbeta. Rumänska gatumusiker! Och myndigheterna är indignerade över att de inte kan gripa in. Tror faktiskt att det finns tillräckligt många andra barn som far illa som de kan ägna sig åt.  NSD ropar ut att "Man kvävdes till döds under gräsklippare" och får oss att tro att det hänt i nutid. Förra årets tragiska händelse på golfklubben i Piteå. Ska vi gissa att det också är rubriken på löpet idag? Mer nyanserad rubricering
på nättidningen.

"Rysken, svensken och norsken"  - Kurirens ledare -förde mina tankar till en Bellmanhistoria men visade sig handla om ryska gasen. Det finns inte heller någon täckning i texten för den roliga rubriken - vad jag kan läsa mig till iaf. Vilseledande på en oförarlig nivå. "Om rysken, tysken och norsken" är den riktiga rubriken på ledaren - borde förstått att det inte var en Bellman - då svensken inte var med.

Apropå humur - galghumor - undrar jag om jag återgett min "galghistoria" här? Jag fascineras av gamla galgar - vad sägs om denna som jag hittade i mina gömmor i söndags;
"Lalanders Kläder äro bäst" och så handskrivet; DEN OHÄNGDE SOM BEHÄNGER DENNA HÄNGARE VARDER HÄNGD - HÄR HÄNGER ENDAST LOKE." Kan undra om det kan vara framlidne fd ledarskribenten på Norbotten Kuriren - Folke Åström med sign. Loke?

Slut för denna morgon - med hälsning från Ödemarken som enligt Anders Köjs i dagens krönika numer all mark utan trottoarer definieras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback