Vintertid

2011-09-14, kl. 07.00

Fortsatt gott väder - fast blött. Bärigårn orkar inte ta emot mer nu - bildas små vattenpölar på den härdtrampade gårdsplanen. Så ingen vintertid här inte - inte ens höst även om det igårkväll började singla ett och annat gulnande löv.

Rubriken syftar på att jag börjar längta efter att få igen timmen de stal i våras. Men jag tror det är så illa att det inte sker förrän i månadsskifter oktober/november - visst är det så?

Blev någon timme för mycket jobb igår - känns genast fysiskt i kroppen - märkligt. Men träningen - en sen variant mellan 16 - 18 - gjorde gott som vanligt. Att övervinna motståndet - som finns nästan varje gång - stärker inte bara kroppen.

Mycket P1 igår - matades med den fullständigt onödiga rättegången om
dödsfallet vid Astrid Lindgren sjukhuset. Skönt att höra att hon professorn Madeleine Leijonhufvud har samma åsikt som jag. Vilket skulle motivet vara för att mörda eller dräpa ett litet barn där respiratorn kopplats ur. Jag hade kunnat förstå om åtalet handlat om vållande till annans död - att misstanken varit en felbehandling som skett av misstag eller försumlighet. Men detta skådespel är ett spektakel - där alla är förlorare.

På avdelningen läkare hittar jag också kritik - från medicinstuderande - för att fler läkare och sjuksköterskor ska utbildas. Så talar egenintresset - klart att framtiden ter sig ljusare för dem om läkarbristen får fortsätta så de kan fortsätta sko sig på ett absurt stafettläkeri. Samma fenomen kunde skådas bland juridikstuderande för ett antal år sen - då de oroade sig för att så många kvinnor kom in på utbildningen - vilket föranledde dem att tro att lönerna skulle sjunka - vet faktiskt inte hur det gått med det?

Det händer mycket på utbildnings- och forskningsområdet. Igår var Tobias Krantz i Luleå och presenterade näringslivets rapport om innovation och forskning. Bra att regeringen inlett arbetet med att utforma en nationell innovationsstrategi. För visst är det märkligt att sverige är ett av de länder som satsar mest pengar på forskning och utveckling - och ändå får vi så dåligt betalt i form av patent och innovationer?

såg en rubrik om att en efterlyst anmält sig själv - och hoppades och trodde att det var den mystiskt försvunne Rånebon Thomas Johansson - men det visade sig vara "skottmannen" från Gällivare. Hoppas verkligen att sökandet ger resultat - olidligt för familj och vänner med denna ovisshet.

Ovissheten är tack och lov alltid stor för framtiden. Med viss visshet ska dock min dag innehålla några timmars jobb på förmiddagen - sen träning - och så har jag en arbetsdejt vid halvfyra tiden. Viss risk för lite för mycket idag också.

Ida har namnsdag och gratuleras. Åhman från Älvsbyn - boende i Umeå och Jakobsson i Övergtorneå i särskild åtanke. Och så hon i Lönneberga förstås.

Ha en bra dag - även Telia vars mobila bredband har skött sig denna morgon.
t
Måste ändå bara nämna NSD:s ledarsida. Hur tänkte han/de som rubricerade "Skylfönstret Göteborg". En hyllning till lyckad sosseledning. Själv ser jag andra rubriker framför mig när jag tänker på Göteborg - "Ny korruptionsskandal i Göteborg"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback