Höststormar

2012-04-11, kl. 07.00

Värsta höststormarna i natt - var upp fler gånger och kollade vad som smällt i väggarna. Lite småpassande til sinnestämningen - förlust för både Skellefteå och LF.

Moln och snöfall över norrland -har varit stående "recept" senaste veckan. Mycket sån har vi verkligen INTE sett till.

Namnsdag idag - Ylva. Och Ulf. Känner mig rik varje gång jag har namnsdag - två gånger per år. Undrar vilket år Ylva OCH Marianne kom in i namndagslängden?

Läser på Kurirens ledarsida att riksdagsmännen har en pensionsålder på 50 år. Men den uppgiften måste väl ändå vara fel? Var det inte så att man förstått att pension redan vid 50 var stötande - och så införde man en inkomstgaranti istället? Som i och för sig också verkar ha gått över styr. Själv blir jag mest upprörd över de som förutom att njuta av det generösa förmånerna dessutom kringår begränsningarna på gränsen till kriminiellet. Dvs bedriver verksamhet i bolag, lägger på hög och tar ut när de passerat avräkningsreglerna. Skulle vara intressant att få en sammanställning av dessa - både höga tjänstemän OCH politiker. Både inom stat, kommun och landsting!

Apropå arbetslinjen lärde jag mig något nytt om arbetsförmedlingen igår. Där får du bara vara registrerad om du söker a-kassa. Inte om du vill byta jobb - eller börja söka i tid när du vet att du tappar jobbet. Nä först när du är berättigad att söka a-kassa får du registrera dig. Är detta verkligen korrekt? Och förenligt med arbetslinjen? Tror inte det jag!

Det krackelerar - runt socialförvaltningen i Luleå. Och detta trots att den är så långt ifrån ordet "privat" som tänkas kan. Nu ett nytt fall av vanvård. Rubriken på artikeln just nu "min van vanvårdas" - jag utgår från att man snart ändrar "van till man" - men det var ett sidospår. Förutom upprepade fall av bristande kompetens så uppdagas också att frun Birgitta fått frågan om man skulle avbryta sondmatningen och endast ge vatten och lugnande medicin. Snacka om aktiv dödshjälp!

Stormigt stjärntecken idag "Din kärlek fördjupas, och ni kliver in i en ny värld. Nu uppfattar ni att ni inte är lika i allt" - kan undra om det blir handgripligheter?

Läser för övrigt att man nu ser tydliga tecken på ökat antal förkylningar hos stressade människor. Har iaktagit samma sak. Mindre och mindre år från år.

Nu beger jag mig snart till jobbet - ska inte bli lika lång dag idag. Träning förhoppningsvis.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Man ska vara mer rädd om den personal som är erfaren och kompetent,inte minst den gamla stammen av undersköterskor som oftast har många år inom landstinget och därmed med inte minst, medicinsk erfarenhet genom utbildning och erfarenhet inom sluten och primär vård.Något som långt ifrån alla har i dag.



Samt att utbildningen förr såg annorlunda ut.De erfarna gamla uskorna kan bidra till den kvalitet som behövs i kommunen/kommunerna. Men de finns inte snart.



Yrkestiteln undersköterska ges inte sedan någon gång i slutet på 1980-talet.Vi är en utdöende folk.



Snart har vi inte personal alls som är utbildad eller kanske ens har intresse och fallenhet för yrket då färre väljer att utbilda sig inom ett yrke där man inte värdesätts eller uppskattas.



Vi får den kvalitet och säkerhet vi betalar för men mer än annat, det vi strävar efter i praktiken.



På pappret ser ju det mesta snyggt ut men verkligheten ser annorlunda ut tyvärr.



Nåväl, somnade på soffan i går, helt knäckt men i dag ser jag fram emot en dag i landstingshuset och fullmäktige utbildning.NLL har superbra utbildningar och jag ser alltid fram emot dessa dagar :O)



Ha en fin dag vännen!



Kramar om...

2012-04-11 @ 08:15:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback