Knapper eller knatter?

2012-04-27, kl.08.00

Det regnet gör mot fönstrutorna - det har regnet gjort inatt. Kan inte riktigt bestämma mig för om det heter att regnet knapprar mot rutan eller om det knattrar?

Och hur var det igår då? Jo bra får jag väl säga. Omvald som revisor för Kommunförbundet enligt hörsägen. LUF-årsmöte på kvällen - och fick inta måltid med ungdomarna. Calzone på Österns Pärla. Ja,ja - jag vet - men nu åetergår jag till lättfilsdieten.

Idag börjar jag iaf med att gratulera kusin Kerstin d.y - det vill säga hon i Koskullskulle. Med tillnamnet Marianne - som lite presenterade hon sig som Kerstin faster Marianne Grönborg. Och lite blir stor - med sina 54 håller hon sig på 10 årigt behörigt avstånd.

OA har haft skåprensning - fem (5) olika inlägg på ledarsidan. Allt från
"det räcker inte att ge folk hacka och spade" vilket åsyftar att bara 3 personer som genomgår arbetsmarknadsutbildning i Pajala. Men varför behöver man dra detta i riksdagen - och dessutom debattera det med arbetsmarknadsministern. Något kan vi väl klara själva? Ansvart måste väl i högsta grad lika lokalt och regionalt!Vilket var en parentes innan jag konstaterar att 5:e artikeln heter "Glöm inte kyrkovalet"

Intressant ledare i Kuriren också - om fenomenet där media gör polisen till skurkar och brottslingen till offer. Man glömmer helt bort orsaken till varför polisen överhuvudtaget blir inblandade i ärendet. Därmed inte sagt att polisens ingripanden inte ska granskas - det ska dom - ordentligt. Vi ska inte ha någon utveckling mot vilda västern! Ibland kandet nog också visa sig efter granskning att det är är befogat med rollbytet - men det är trots allt undantagen. Och i det fall som redovisas i ledaren är det väl snarare så att man varit lite väl tillbakadragna?

Undrar vad Jokkmokksborna tänkt sig leva på framöver? När man rasar över gruvetableringen. Visst finns det skäl att se till att etableringen sker på ett bra sätt så inte andra intressen får lägga sig platt. Men nog förundras jag över att en gruva inte skulle rymmas inom Jokkmokks vida domäner?

Nå nu är jag verkligen ute i tassmarkerna vad tiden beträffar. Klockan är faktiskt n bit över 8 nu- så Thomas har iaf inget kaffe om han kommer i tid till jobbet.

För övrigt är ni väl många som ser framemot en riktigt långhelg nu - ända fram till och med tisdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback