Måsten

2012-04-14, kl. 08.15

Nä då jag ska inte klaga på alla "måsten" - nästan tvärtom. När jag såg rubriken om att
LF vann måste-matchen så tänkte jag faktiskt att mina egna måsten minskar hela tiden. Förvisso har jag bara en deltidstjänst och i princip alla uppdrag är avvecklade - men den "måste-lista" som tynger är mest mental. Bara lära sig skala av.

Och hur blev då fredag den 13:e? Ja vare sig det ena eller andra kan jag väl säga. En "stund" på jobbet drog ju iväg till några timmar. Sen på stan med ärenden både privata och jobbet. Kan fortfarande undra över varför det var proppfullt med folk på Nordea (nej - det är inte min bank längre) den 13:e. Inte lön, inte pension, inte barnbidrag. Vad lockar då?

Och träning blev det. Och en inköpsrunda på Kvantum. Hemma vid halvfyra och då placerade jag mig på en stol i solen med et fräscht NU-korsord. Varmt och gott ändå fram till klockan 18. Då gjorde jag besök på övervåningen där Karolina och Ebba huserar hos kusinen.

Apopå måsten så måste jag meddela den person som jag försökte invitera på dambasket idag om att jag måste få  uppskov. Matchen idag är i Södertälje - hur jag nu kunde tänka så fel. Men tar det som ett gott tecken - Northland vinner idag för att det ska bli ytterligare en match i Luleå. Hurra!!

Idag hurrar vi väl för att rustning och ombyggnation av Fyren skjuts upp. Lite kluven till detta "firande" då hanteringen av detta ärende förorsakat så mycket onödigt energiläckage. Men det är också riktigt avslöjande vad som styr här i kommnen. När tekniska bestämt sig för att skynda sig att upparbeta tilldelade pengar - då är verksamheten med sköra och vårdbehövande gamlingar underordnad. Hoppsan  och vars ska vi göra av med dem då? Det här handlar ju inte m något akut behov utan planerat underhåll som ska styras i tid. Man borde ju förstås börja i andra änden - när är det mest fördelaktigt för verksamheten att vi gör det här - när det finns andra bra lösningar för verksamheten. Vi ser ju nu i någon av artiklarna att kanske kan det nya  Bergvikens äldreboende som första gäster inhysa Fyren under reparationstiden?

Idag har Tibertius namnsdag - någon sådan känner jag inte. Men faster Inga Maj känner jag och hon fyller år idag. Storgrattis där på Kolkgatan!!

Ett litet måste har jag nog idag - här hemma börjar det se ut som hos morbror Otto. Bara kusin Kerstin kvar som vet vad det innebär! Men ändå - viss känsla att Henny i sin himmel bevakar att något händer här hemma idag.

Men nu ska jag försöka mobilisera för den där riktigt långa promenaden här hemma i byn. Kanske skulle ta ett och annat foto också - för att visa er hur fint här är. Lovade för övrigt Kristina Henriksson från Kalix att lägga ut en bild på Berigårn som jag skriver så ofta om. Vi får se.

För övrigt vill jag på förekommen anledning meddela att ansökan om att bilda regionkommun Norrbotten innebär att landstinget försvinner och att stora delar av länsstyrelsen inordnad i regionkommunen. Sedan behöver man inte älska det ändå - men att påstå att regionkommunen skulle bli ytterligare en överbyggnad är FEL, FEL, FEL! Eller hur?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback