Ridå

2012-04-16, kl. 06.00
 
Tänkte på basket och hockey - och skrev ridå. Fast riktigt ridå är det ju inte för hockeyn och Skellefteå. Men oddsen för SAIK måtte vara extremt dåliga då jag i såna här sammanhang brukar vara en fullständigt obolig optimist.

Fast riktigt tjenligt åt Gävle kommun som tydligen redan tänt skyltar om SM-guld. Gamla sanningar gäller inte bara när man skrattar åt sörlänningar och snön - högmod föregår fortfarande fall.

Så nu ser vi framemot fotbollssäsongen - med en och annan match på Byvallen.

En humörmässigt riktigt dålig dag igår - vet då inte varför. Blev lite uppstädning hemma - modell light - och så lite snöröj ute - mest lite stamp och tramp. Och skaka av några stolar som optimistiskt satts ut.

Varning för halka idag - men nog
borde polisen eller vem som nu är ansvarig kosta på sig en mer detaljerad information. Var är halkan som värst? Var är det motiverat att avstå bilen?

Ovanstående lilla notis hittade jag i jakt på en länk till NSD toppnyhet - som handlar om stransnära bygge. VD:n för Part AB får dispens från strandsskyddet (vid Kalixälv) liksom 31 andra fått sen samhällsbyggnadsnämnden bildades i december 2009. Nog verkar det vara Jante som styr att detta blir en nyhet - en villa på 749 kvadratmeter för 12 miljoner. Förnog hade väl annars rubriksvärtan varit mer motiverad om han tillsammans med bara 2 andra fått avslag?

Kan fö notera att trycksvärtan nu för tiden inte går att använda till fönsterputs - eftersom den kemiska sammansättningen ändrats - iaf blir det inte något bra resultat. Allt enligt en artikel som återfinns i båda tidningarna som handlar om vårens fönsterputsning.

Ser på "webbtyckt" i Kuriren (sid 3) tre kommunledningskritiska inlägg med anledning av byggstoppet - som väl tas av ksau idag? En funderar vilken planering - eller icke-planering - kommunen har som tar beslut om att ställa in flytten till Råneå en vecka för flytten - och det stämmer 16 idag - flytt 23. En annan hävdar att vi arenabyggen finns det alltid pengar - och syftar väl på att Pontusbygget inte stoppas. Och den tredje undrar hur mycket upprustningen av Klockarängen inför flytten har kostat? Relevanta frågor som väl i viss mån är påståenden - men bara att hålla med.

Och Lotta ska tydligen leverera på måndagar. Eller är även denna krönika tidanpassad? För visst kan den passa alldeleles utmärkt idag - i skuggan av distriktskongressen som i någon mån blev uppblåst av Sifo. Men i dagens krönika levererar Lotta Gröning kritik mot s-i länet som nog föranleder ett och annat kaffe som sätts i halsen.

"Ylva hjälper par att flytta ihop" kl. 20.00 i TV 1 svär jag mig fri från.

Enligt horoskopet är det dags att ringa upp en gammal vän för att tala ut om vad som egentligen hände.

Hade lite för bråttom - läste lite snett i Blomsterkalendern. Patrik och Patricia har namnsdag idag - grattis!. Olivia, Oliver och Ove hoppas jag firade och firades igår.

Ska väl halka iväg till jobbet så småningom. Fortfarande vinterdäck -men vet inte om det känns särskilt bra tajmat med däckbyte i morgon - vilket jag har tid för.
 
Förutom några timmars jobb - ska det förhoppningsvis bli ett träningspass idag. Och så lägga ut sommardäcken i bilen. Ja då är väl dagen fylld för en som pryar för pensionsärsliv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback