Saktfärdiga

2012-04-02 kl. 06.00

Kuriren var bara lite saktf'ärdiga igår - kom ett aprilskämt iaf - och ett riktigt bra ett -
läs hela texten - en hel del underfundigheter.

Min dag gick också i saktfärdighetens tecken. Precis som jag skrev igår - hemmapyssel (röj av jerusalems förstörelse) på förmiddagen. Blev uppringd på 12-kaffe med hembakta mandelskorpor - mat och prat i timmarna två. Mat=hjälpte K att ta ut några recept från SVT - så i den bästa av världar blir jag så småningom bjuden på både kyckling och torsk.

Solen fortsatte att vara "gubbe" - när gumman Ylva var inne var han ute - men alla försök att närma mig ytterdörren så gick "gubben" i moln.

Blev en liten repa till jobbet - men klockan visade sig vara 15 innan jag anlände dit - så mycket blev inte gjort. Hade tänkt mig att ha en riktigt krattad manege när jag kommer idag.

Dock känns den hyfsat krattad iaf - steg faktiskt upp 10 i 4. Hämtade tidningar, kände att det var läge att åter använda motorvärmare - minus 15 om jag inte såg alldeles galet.

Och på köksbordet låt 4 trisslotter inköpta igår - så strax efter klockan 4 satt jag och skrapade trisslotter. Dålig spellycka - 25 kronor - måtte väl innebär massor med tur i kärlek idag. Får plocka fram ödmjukheten som Kurirens horoskop rekommenderar idag - sägs inte komma någon vart med framfusighet.

Apopå saktfärdighet så har Kuriren en Lottakrönika idag - Bosse och Lotta ska väl annars vara lördagsgodis? Ska tideräkningen ändras nu - eller är det bara ett logistikfel? Fast när jag ska hämta Lottas krönika - som inte är utlagd än förstår jag  - earth hour är det lite sent att komma med idag.

Fö en händelse jag är lite kluven till - earth hour. Mäktigt om vi över hela världen kan manifestera och sätta fokus på klimatfrågorna - men känns ju lite konstigt att Luleå kommun släcker gatbeslysningen 1 timme i mars - då man inte klarar att hålla gatlamporna släckta ens under sommaren - inte ens på årets ljusaste dag. Nu löste sig manifestationen på ett enkelt sätt för mig - jag sov helt enkelt över den timmen - med somt släckt och somt tänt. Så fick det bli!

Kanske vi istället ska ta Lottas krönika som utgångspunkt för en världsvid manifestation. Hur kan vi med öppna ögonen se på när kommuner expanderar på den bästa livsmedelsproducerande marken. Hur kommer detta att te sig i det långa och globala perspektivet? Kanske vi skulle behöva lite utrymme för potatisodling och annat när kineser och andra stejkar med risleveranserna! Undrar hur det går med Luleå kommuns planer att ge möjlighet till jordkällare i villorna för att folk skulle kunna självhushålla en hel del. Jodå - det har varit aktuellt under min tid i politiken. Får nog kolla med Nisse hur det planerar nu?

Lottas krönika "Ingen bryr sig om landsbygden" känns som den vanliga gnällvalsen - men innehåller många tänkvärdheter och sanningar - som att vi kan släcka lyset i hela Stockholm om så skulle vara. Ingen egen elproduktion i detta gigantiska expanderande område!! Här kommer länken att läggas ut så snart den kommer.

Brynäs tillhör inte längre mina favoritlag - men bra att dom leder mot Färjestad - där ska inte guldet hamna i år. 2-2 i matcher för Skellefteå - inger visst hopp. Skellefteå- Brynäs-Färjestad och Aik - så kan topplistan få se ut!

Det är mycket idag! Gudmund och Ingemund har namnsdag - tar dock ingen energi - enda jag känner till är Bengtsson - Ingemund - gamle talmannen - väl?

Men barndomskompis Ann - hon gör så gott hon kan - för att hinna upp mig - 63 år idag - grattis, grattis!

Blir nog inget grattis hos Viktväktarna idag - men jag ska säga till henne att nu pratar vi inte om upp eller ner - bara en ny vikt - omstart idag.

Och efter Viktväktarna bär det iväg till Kommunförbundet för på skrift av revisionsberättelsen.

Och så träning förstås - och på förmiddagen ska jag klämma in några timmars jobb.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback