Segar

2012-04-13, kl. 07.00 (drygt)

Jag segar på morgonen dvs tar det lite extra lugnt. Läser tidningarna noggrant - medium. Max - då tar jag eftertexten också - men det är sällsynt. Det är därför jag alltid upptäcker trevligheter jag borde varit på först när någon nöjresredaktör recenserar.

Det ska nämligen bli en minigästspel på jobbet idag- flexen är fylld - till råge. Men eftersom både kropp och själ mår bra så är väl det okej.

Besökte landstingshuset och dess fullmäktige igår. Beklämmande att se att väktare fanns på plats hela tiden - på åhörarläktaren till och med. Förvisso finns dom ju på Kvantum varje dag efter klockan 18 - men nog kan jag ibland fundera om vi inte själva trissar iväg detta övervakar- och vaktsamhället.

Ser att Åsa Petersen ska bli nyhetskrönikör hos Kuriren. Och Rolf Nilsén ska börja skriva i NSD. Förr fanns ju några tecken på när jorden undergång vara nära - en sån sak var när kvinnor började bära långbyxor (källa min farmor, född 1874). Och de moderna tecknena är....

För övrigt blev jag nyfiken på benämningen nyhetskrönikör och googlade. Oss tjejer emellan är tonen rå men hjärtlig (?) - av den här krönikören
kallades Åsa inte nyhetskrönikör utan "debattmuttan".

Ser i Kurirens ledare att Ögren kalla Jens för "Sundkvist" istället för Sundström. Bra iaf att han utan att tveka visste att Sundkvist skulle stavas med K. Härskarteknik kan inte bara användas mot kvinnor - Kents infallsvinkel med Jens var åldern - "unge man" du vet osv. Men nu tror jag han fått en annan favorit - han ser ut som om han vill sätta tänderna i henne - så fort hon begär ordet. Ett kroppspråk som till och med kan anas via radiosändningen. Ska bli intressant att följa - den starka, duktiga Anne visavi landstingsrådet?

Hipp, hipp, hurra för Bo Hultin som fyller år idag!

Och namnsdagsbarn är Artur och Douglas - grattis alla.

Och nu ska jag ut i livet och se vad jag kan mjölka ut av fredag den 13.

Såg fö att TV körde en meny om dagens godmorron - fredag den 13 MARS. Mor och fars generation hävdade ju att det de sett och hört på TV var sant. Tur man tillhör wikipedias generation.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback