Sent om sider

2012-04-29, kl. 08.15

Sent om sider har jag kommit mig för att slå på "
sent om sider" och kunnat konstatera att det minsann ska sskrivas ihop - omsider. Men ser också att jag är långt ifrån ensam om den särskrivningen - för när "slangopedia" och Svenska Akademien har samma åsikt får jag väl lita på det då.

Nå - till pudelns kärna - jag har stigit upp - sen omsider - faktiskt först klockan 7. Men dagen igår sög - efter lite morgonröj så blev det promenad på nästan två timmar. I hyfsat sakta mak för att hinna njuta av solen, vädret och allt som hände i naturen. Kvist med videkissar plockad vid Kläppenskola. Vars vackra skylt för övrigt har tillkommit tack vare mig då jag var någon form av miljöombud för skolan.

Våren första storspovar strax ovanför skolan - två stycken som verkade förundrade över all snö. Sen såg jag två till - lika förtvivlade över snön verkade dom.

Många frestande genvägar kantade min väg - men jag höll ut - kläppenrundan plus Sen blev det sen frukost ute i solen. Övergick så småningom i 12-kaffe med kusinens kusin och ett par hundar som hade med. Såg för övrigt vårens första geting - kom och besökte den tomma filskålen. Brukar väl inte vara så här tidigt?

Har nätvandrat - men inte så mycket att skriva om. Fick dock två bra bekräftelser på varför det är så rätt att befinna sig i en liberal mittfåran.I en skola i Malmö får eleverna inte ta hem matteböckerna för undervisningen ska vara rättvis - och tänk om några har föräldrar som om skolböckerna kommer hem kan hjälpa dem!! Och i Örebro har en kristen skola infört förbud mot utmanande klädsel och piercing. Så skapas vare sig rättvisa eller tolerans!!

Åt ovanstående - och till alla som är "pappor" till det - får jag göra som den nyfödda babyn på det här inslaget - visa fingret.

För övigt så sågade jag itu trädavfall igår också - hoppas dagen idag blir lika mångfalds betonad. Vet iaf att dagen ska avslutas vid 18-tiden med en deklaration. Hade tänkt åka in och jobba - har lite "balans" (som bland annt polisen uttrycker det) men det är ju fullt tillåtet att jobba både valborsmäss och 1:a maj. Måhända att bilen får stå andra dagen å rad?

Ha en bra söndag!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback