Sorg och glädje

2012-04-07, kl. 07.00

Tidningsdag idag - gör mig glad. Både glädje och sorg - precis som påsken - bibringar också lokalatidningarnas första nyhet -
kropp hittade vid Råne älv - med all sannolikhet den sen i höstas försvunna Tomas Johansson.Förhoppningsvis kan det nu ge ett svar på försvinnandet.

Ludde Wästfeldt skriver på Kurirens "I dag" - påminner om forna tiders långfredags "firande" - då det spelades stillsam musik på radion och allt var stängt -till och med kiosken. "Idag är igår som, nästan i alla fall , vilken annan dag som helst." Bra så tycker Ludde - själv kan jag nog tycka att hela samhället skulle må bra av en långfredag modell min uppväxt. Bra att ha tråkigt ibland - så man känner skillnad mot roligt.

LF basket vann hemma igår - så är det utjämnat i matcher. Härligt. Och Northland laddar för att starta på måndag - borta mot Telge.

Själv lämnade jag inte gården igår. Mycket friskt luft och sol blev det - och lite hjärnstimulans med korsord och läsning. Det krävde sin tribut - så det blev tidig åkallan av John Blund.

Och upp klockan 5 idag - men kroppen har tydligen tagit till sig det här med stilla veckan - för nu är klockan över 7 och jag har inte hunnit längre än hit.

Så resterande kommentarer till dagens nyheter får jag väl uttala tys för mig själv. Vid stallväggen, löpbandet, Hammarsvägen.. eller vad det nu blir för sysselsättning. Diskbaljan först kanske!

Minus 10 iaf kan rapporteras från Berigårn (uppmärksamma nu stavningen - med ursprung från berg eller namnet Berg). Soligt och rätt vindstilla. Såg en kommentar från Birgitta Ohlsson på FB - vinterlikt i Östergötland.

Men här passar vi alla nu på att njuta av vårvintern - den drar undan snabbt - snart är det försommar - men ingen däremot?





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback