Sött och salt

2012-04-24, kl. 06.45

Bra dag igår - herrbesök på morgonkulan. Dejtade Thomas vid lunchtid - en del praktiska saker åtgärdades. Blev kvar lite för länge på jobbet - men fick undan många energitjuvar. Länge på jobbet handlade om att varje gång jag tänkte träning fick jag en impuls att bara göra något före. Men till slut - först efter 15 blev det iaf en rejäl träning. Rejält blöt i svett. Intervallträning (kan jag väl få kalla det - även om någon hurtbulle fnyser) med 200 meter promenad och 100 meter jogg upp till 3000 meter. 28 minuter är ju inget att skriva hem om - men nu har jag iaf något att mäta mot. Vägde mig också - det var verkligen något att mäta emot.

Nå hem kom jag strax före 18 så det blev lite snabbmiddag stående vid kylskåpet - dock inte SÅ onyttigt. Sen blev det Fråga Doktorn på temat Sött och Salt - plattt på mage framför TV:n - och höll mig vaken. Kanske man skulle göra ett försök att dra ner saltintaget - jag som har ambitionen att slippa blodtrycksmedicinen. Påminner mig om att jag ska försöka få tag i in husläkare - vilket inte är lätt i den privata vården - heller?!

Vädret idag inget att yvas över -men iaf varmgrader och uppehåll fn. Men ruggigt grått. Snön är oerhört porös
och förintas rätt snabbt. Men förra året var det krattningsväder på valborg - så långt hinner vi inte i år.

Kuriren toppar med att
Hugoson satsar på köttproduktion - bygger lagård för 500 kalvar. Dom är fantastiska domhär enreprenörerna - hur orkar han.

Andra nyhet handlar om att bli rik utan att anstränga sig - Postkodlotteriet har "drabbat" Sandviksgatan i Luleå. Och Kuriren ställer glatt upp och gör reklam för lotteriet på ettan - är det verkligen så himla stort att det ska plats på ettan? Svaret kom när jag tittade på nättidningen - det är SÅ stort att tom nättidningen har det som toppnyhet. Själv kommer jag iaf att fortsätta stoppa postkodlotteriets brev i soporna - oöppnade.

"Trådlöst räddningen" är NSD:s rubrik - om företagare och privatpersoner ute på landsbygden - Degerselet - som hittat alternativ för internet till Telias icke fungerande lösning.

Idag är det NSD:s nättidning som är 2:a när det gäller att uppdatera från papperstidningen.

En liten notis i någon av tidningarna idag - om en politiker i Luleå som skämmer ut sig med att ha kronofogden i hälarna - en ersättare i Kommunfullmäktige.

Alla gånger förstår jag inte tidningarnas värnade om integritet. Må vara att det inte hänger ut han/hon enligt ovan - men varför skyddar man skolor som inte polisanmält misshandel. Å andra sidan hittar jag inget argument för en publicering. Jo kanske ändå - är inte säker på att föräldrar på berörd skola heller får informationen - och det tycker jag de ska ha!

Inte bara Degerselet som har problem medTelias mobila bredband - här har nät saknats från och till även denna morgon. Irriterande - men förstås ett i-landsproblem.

Nu mot jobbet - och se vilka problem som ska möta en. En inte helt prolblemfri dag enligt horoskopet i NSD - men tack vare mig goda humör låter jag mig inte nedslås. Goda humör - jo jag tackar jag - det har jag inte märkt mycket av.

Vega har iaf skäl att vara glad idag - namnsdag i ensamt majestät. Mitt grattis skickar jag till Vega Brännvall i Övertorneå - den enda Vega jag känner tror jag. Ganska vacker namn egentligen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback