Vita vidder...

2012-04-18, kl. 06.30
 
...men inge
n gnistrande skare. Känns långt ifrån paradisiskt att sitta här med sommardäck och se blötsnön klämma sig ner på allting.

Brukar inte överraskas av snö när jag bytt däck - råden från far var alltid att vänta. Senast den hände mig var 1995 - och då den 17 maj. Hemma med lånebil - med sommardäck - då jag vaknade en måndagmorgon och möttes av 1,5 decimeter nysnö. Det resulterade i bilbyte - så drastiskt sk det väl inte bli den här gången.

Frågan är dock - bil eller buss? Ser framemot rapporter från 97:an.

Skönt med Skellefteåseger igårkväll - sov över första målet - tur att svärdottern ringde och väckte mig.

Bortsett från att det inte blev någon träning igår var det en hyfsad dag. Det lär väl inte bli någon träning idag och det blir bussalternativet.

Nättidningen toppar med att moderaterna anklagar sossarna för jäv i Unga Örnar ärendet. Larvigt tycker jag - som tycker att andra får hålla reda på juridiken. Med stor säkerhet så kommer det inte att bedömas som jäv - varvid sossarna kan hävda att det var rätt att lämna bidraget. Vilket väl inte var meningen?

I papperstidning dito - Kuriren - så handlar det om att Katten kommer efter Hunden - dvs Katte= nya folketshusföreningen. Hoppas bara kommunen nu ser till att få tillbaka alla pengar som satsades i gamla folketshus föreningen - eller ser till att vi skattebetalare intecknar kommande vinster för det.

En tvättäkta kommunist dyker upp på Kurirens ledarsida. Skriver om Kuba - till försvar förstås. Att de mest grundläggande mänskliga rättigheterna saknas är förstås inget som bekymrar - för vi ska minsann inte tro att demokrati handlar om att få rösta vart tredje år. Johan Eriksson förundras över att vi i Sverige har en person som försvarar denna auktoritära våldsregim. Och vad värre är - han finns ju här i Luleå.

Dock ska jag hålla med om en sak - USA:s bojkott mot Kuba borde upphävas. Efter 50 år kan vi ju konstatera att den inte fört friheten och demokratin framåt alls.

Nu hinner jag bara gratulera Valdemar som har namnsdag - tillsammans med Volmar.

Förutom att jag måste fundera hur jag ska ta mig till stan så måste jag också leva ut mina lustar - medan jag har råd. I morgon har jag tydligen hunnit räkna på saken. Allt enligt sanningsvittnet - horoskopet i Kuriren.'

Ha en bra dag.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Jag blev uppmanad att dra ett kort ur en kortlek i natt, lite tvungen och drog fram hjärter ess. Någon i drömmen, vem blev sur och tyckte inte jag hade rätt att äga det kortet.Casino värld i drömmen och jag som aldrig spelar, på sin höjd tar en triss lott någon gång per år. Vad säger du syster min?



Kram från Ylva

2012-04-18 @ 12:43:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback