Allmän flaggdag?

2012-08-15, kl. 07.30
 
Stella och Estelle - namnsdag idag - Birgitta Ohlssons dotter Stellan  och prinsessan Estelle i särskild åtanke. Om det är någon ordning på landet så borde det väl vara allmän flaggdag idag?
 
Kniv, knogjärn, yxa och luftpistoler - inga kul grejor i händerna på ett drogfyllo - men inte vet jag om jag skulle rubricera det vapenarsenal.
 
Backar bandet till igår - alldelses för lång dag på jobbet. Blev inge träning - har planerat in den till sen eftermiddag idag. Sammanträde med arbetsutskottet kl. 17. Och före det ett antal trevliga besök på expen.Men det sög ut alla krafter så jag bara dök i säng före kl. 21.
 
Så firar jag denna dag med sovmorgon till klockan 6 - ska vara ledig idag. Träffa gamla SSK på Byvallen kl. 13.00 - mat, prat och tävlingar. Har tingat att få vara domare - "gubblekarna" brukar kunna utmynna i stukningar och brutna ben.
 
Dagens svåra att förstå är kraven på Stoltenbergs avgång och asylen till Assange. Det sistnämda dementeras dock av Eucadors president - via Twitter! Och dessutom kräver det att England beviljar fri lejd ut ur landet. Låter som någon pojklek - indianer och vita!
 
"Bullfest hela da´n" är rubriken på Kurirens ledare idag - och får stå som symbol för alla avslöjanden om slöseri med skattepengar.
 
Kuriren flaggar annars för en annan fest - på ettan - om surströmming. Testpanel som vanligt.Någonannanstans - faktiskt det också i Kuriren fast ett TT-telegram - såg jag uppgiften om att årets upplaga inte når några höjdarnivåer - och att finsmakaren föredrar lagrad. Absolut rätt - har en liten burk i kylen. Tyvärr bara en liten - det verkar som om det är svårt i år att få tag i"årgångsfisken".
 
Avdelningen att uppröra sig över är artikel på sidan 10 i NSD - platsbrist på äldreboenden. Tror tusean det när äldreboendet Rödkallen tömts för att Lulbo skulle få huset gratis för att göra Trygghetsboende. Trygghetsboenden är kanonbra - men kan absolut inte ersätta äldreboenden. Och när ni ser siffrorna på 42 personer som inte fick plats och den omsorg de har ätt till - kom då ihåg att Luleå kommun har varit mästare i kreativ bokföring - att gömma de verkliga siffrorna. Frågan är hur många som fått lida för att kommunledningen prioriterat arenabyggen?
 
Kurirens ettan nyhet är också en "skämmis" för Luleå kommun. En halvmiljon har det kostat oss skattebetalare att kommunen har tvistat med de funktionshindrade ungdomarna på Nygatan. Fel fick kommunen!
 
Hur NSD resonerat när man tycker att en födsel i taxi på väg till BB är en nyhet värt feta rubriker och högst upp på ettan begriper jag inte. Det har hänt - alltid - med jämna mellanrum - att mammor inte hunnit fram till BB. Den mest kända i länet är väl vänsterns nuvarande gruppledare i Luleå - Nina - som födde någonstans vid Norrfjärden - i en bil - privat bil kanske tom?
 
Nå inte ska jag nu förbruka min lediga dag med att sitta här vid datorn - hade nog tänkt mig att fräscha på solbrännan här ute på Berigårn. Och sen ska jag faktiskt in och träna framemot kvällen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback