Fan tro´t?

2012-08-10, kl. 07.00
 
Helen Stenberg, kommunalrådet i Piteå tillika revisor i det numera berömda SSU-Piteå. Hon tror inte att det är medvetet fusk. Ja man undrar ju hur naiv man får bli. Visar sig att SSU Norrbotten och SSU Piteå sökt bidrag för samma kurser - kurser som aldrig ägt rum! Vilken lyckträff och slump!! Fan tro´t!
 
Men blir rätt less på alla avslöjanden - oavsett det handlar om representation eller bidragsfusk. Det är ett hot mot demokratin att människor bryter eller kringår regler som finns. Funderar när det började - och Hans "Hoffa" Eriksson - är något av en milstolpe i mitt minne - alltså mitten av 70-talet.. Undrar hur lång/hög stapel det skulle bli om alla "girighetsbrott" registrerades?
 
Hör nu på TV att Christina Lugnet gett en intervju i Haparandabladet där hon tycker sig felaktigt anklagad - baraETT fel anser hon sig gjort - festen på Grand Hotel Saltsjöbaden.
 
Igår vinkade vi av Anders med familj. Känns som om de varit här alldeles för kort tid. Umgänget har inte blivit lika intensivt som vanligt - då "uterummet" inte varit lika attraktivt på grund av det kyliga vädret.
 
Och om det var vädret eller något annat som "skrämt" hem Bernt och Anita till Gävle vet jag inte. Men att sommaren varit kylig även i "viken" bekräftade hon - 10 gradigt badvatten! I alla fall hann jag inte med något sommarbesok i år!
 
Kuriren toppar med att nya förskolor ska byggas i Luleå - efter åratal av behov och tjat. Det hade väl varit klokare att bygga tidigare - i en tid utan överhettning? Ledaren inte oväntat om bidragsfusket.
 
NSD tycker att brottarbråket är hetaste nyheten idag - Nerells tränare går till attack nu då Sofia blev utan medalj - lite vad var det jag sa stuk! Inte lätt att ta ställning i den mångåriga konflikten.
 
Blir lite irrierad då jag ser rubriken "Ögren självkritisk efter misstänka SSU-fusket" - försöker skyla över genom att hävda att landstingets kontroll brustit. Vilket dementeras av ansvarig tjänsteman. Liksom det görs på Piteå kommunen - det här verkar ju handla om bedrägeri - sånt är lätt att avslöja med facit i hand - men inte förbygga.
 
 
Larsdagen idag - så ska ni skörda löken - och hänga in den mörkt och svalt. Undrar om det bara gäller här lokalt - men morbror Otto höll stenhårt på tidpunkten. Och grattis till alla er som heter Lars.
 
Skrev igår på FB om att vi behöver en dag i almanackan att fira och vara tacksam över att vi kan kliva upp själva varje morgon, att vi klarar vår personliga hygien själv och att vi "måste" jobba. Jag menar till och med Kanelbullen har en egen dag - vad skulle det vara för fel att ha en "ta-inte-allt-för-givet-dag".
 
Ha en bra dag - njut - och ta inte allt för givet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback