"Fartblindhet"

2012-08-07, kl. 07.15
 
En av Tillväxtverkets ambassadörer undrar varför ingen av de 290 middagsgästerna reagerade. Och det kan man ju undra över. Men det finns något fenomen som kallas fartblindhet. Och annorlunda kultur. Det är så tydligt även på det lokala planet - skillnaden vad man kunnat unna sig om man lyckats föra över verksamheten i bolagsform mot att bedriva den i vanlig kommunal förvaltning. Min övertygelse stärks - skattepengar ska förvaltas i tråkig offentlig förvaltning eller så nära den som möjligt.
 
Nåväl - "spiken" i veckan tips slog in - Christina Lugnet fick gå.
 
Gårdagen - bra - jobb och träning. Körde 3 kilometer band igår - fortfarande i makligt tempo - foten inte helt återställd - men det tar sig. Ljuvligt solig och varm seneftermiddag tillbringades på Berigårn med Ebba och igelkottarna. Vi har en igelkott som är heltokig - försöker ta sig in i farstun. Och äter hur mycket som helst, Försöker lägga ut så de andra ska få mat också men den här stollen nosar minsann fram var maten finns - och vräker i sig.
 
Idag gratulerar vi Dennis och Denise på namnsdagen. Och Erica Nordberg på födelsedagen.
 
Glad och tacksam har jag vaknat hel och ren och hyfsat utvilad. Men märkligt hur jag snoozar 5 minuter i taget i upp till en timme. Så skönt att snutt somna om.
 
Tidningarna hämtades vid halvsextiden - vilket innebär att jag lätt kan komma i stressläge. Gäller att hantera. Jobbet dör inte om jag kommer någon minuter över 9 - telefonen är ju kopplad och ringer i min ficka.
 
NSD tar kvällstidningsrubriker om Christina Lugnet. Ledaren ägnas åt att hylla kommunalrådet Petersen. Ledarskribenten ställer frågan om misslyckanden så får han fundera - och ändå kommer vare sig han eller ledaerskribenten på att nämna "Kalles Cargo". "Vi bygger för de äldre" säger KP. Fast jag är rätt övertygad om att antalet vårdplatser för äldre i förhållande till befolkningen har minskat under Karls era. Till och med mycket! Om bara någon orkade granska det hela. Och nu bygger man Trygghetsboende - utmärkt - men det verkar som om ledningen tror att det är kommunicerande kärl med äldreboenden - och det är det verkligen inte.
 
Kuriren har (lite omotiverat - vad är nyhetsvärdet?) ett helt uppslag med tema "Arbetsliv" - och detta som ettanrubrik. Ledaren tar upp graffiti och graffitiplank - det som kallas klotter och klotterplank av de som inte gillar det. Själv är jag rätt kluven - men om uppgiften är korrekt att polisen säger att tillåtna plank försvårar deras arbete mot klotter och förstörelse så bör man nog ta upp dialogen igen. Kan placeringen av planken ha betydelse?
 
Fö gillar jag GB:s sätt att skriva , snärtigt och tydligt. Dock ogillar jag oftare hans åsikter än jag normalt brukar göra vad avser den ledarsidan. Och så vill jag se hur "gubben" ser ut - varför inte ett litet foto?
 
Fö var det väldigt mycket att läsa i tidningarna idag - Peter Olofsson om en ny subkultur rekommenderas. I samma tidning - NSD - Peo Rask (hittar ingen länk) och så "Synd, last och sjukdom" i Kuriren.
 
Idag bör det inte bli någon träning - ingen styrke iaf. Borde försöka lägga in en vanlig ute promenad - men har upptäckt att det är enklare att bestämma mig för bandet. Då slipper jag besluta om var jag ska promenera!
 
Nå - förmiddagen ska ägnas åt jobb iaf. Ha en god tisdag!

Kommentarer
Postat av: Marianne

Hej! Den 31/7 skrev du att du hade lyssnat på Elisabet Höglund som bl.a. pratade om Klüft, politiker och cykling. Jag skulle gärna vilja lyssna på detta om det funkar i efterhand, så var hörde du det? Vilken radiokanal?

2012-08-07 @ 09:49:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback