Hälften nog

2012-08-01, kl. 07.00
 
Vojne, vojne - Tillväxtverket igår - Vinnova idag. Nya vidlyftigheter i statliga myndigheter avslöjas. Av politiker - för politiker - konstruerade för att visa handlingskraft (oavsett regeringsfärg). Bygger miljöer för de så kallade "företagens vänner" och skapar miljöer där slikt är möjligt.
 
Nu ska vi dock dra lärdom av Carema affären - där mycket som lades till last i efterhand inte visade sig vara sant. Men så mycket har väl ändå belagts i såpan ála Tillväxtverket att om hälften är sant är det klandervärt - mycket.
 
Dock undrar jag om det finns några underliggande orsaker som gör att Gary Bergqvist tar till såna brösttoner mot Christina Lugn? Andra ledaren på raken med avgångskrav. Intressant forskningsområde - nu finns ju absolut tillräckligt många "skandaler" för ha ett tillräckligt underlag. Här spänner det från att statsråd fått avgå för obetald tv-licens - som med facit i hand känns som bullshit - medan andra haft både svarta hembiträden och annat i bagaget - och ändå suttit kvar. Och bryr vi oss - vi allmänheten - eller har vi blivit ett folk av fifflare - som bara tycker att dom är som vi?
 
Viktigare saker - Per har namnsdag - grattis. "Per, Tage, Karin, Arne..." nu kommer de på rad. Och idag fyller Maggan 60 . hipp, hipp, hurra.
 
Nöjd med gårdagen - en kortis på jobbet. Därefter träning. Och så hem och klippa gräs. Lite matlagning och en lagom dos med OS.
 
Kör nog ungefär på ovanstående schema idag också - dock ingen gräsklippning. Inget ont som inte har något gott med sig - en lugn sommar på gräsfronten.
 
"Livet är en resa - inget mål" - så lev och njut varenda minut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback