Hen firar i ensamt majestät

2012-08-13, kl. 06.30
 
Fortsätter att fascineras av hur namnsdagar valts ut - idag är det känsneutrala Kaj som har namsndag och firar i ensamt majestät.. Rätt ofta enstaviga namn får ståta ensamma. Men grattis alla kvinnor och män som heter Kaj!
 
Igår var det fascinerande att se 17 konfirmader bekräfta sitt dop. I Älvsbyns vackra träkyrka. Kul med fotbollsnischen - under de vita kåporna stack det fram fotbollsdojor i vackra färger! Sara sa lite längtansfullt att hon skulle göra det igen - konfirmeras. Huruvida det var själva lägret eller alla uppvaktning och fina presenter som lockade förtäljer inte historien. Men en bedömning är att det kanske var båda!
 
Och vi gäster tackar för trevlig samvaro i nästan en heldag  . men god sommarbuffé och goda tårtor! Troligen sista större familjehögtiden på Västbacken - känns lite vemodigt.
 
Måndagen har startat fint - upp kvart i fem - bara 15 minuter snoozande. Riktigt grått vardagsväder - tajmningen med sol under helgen och grått idag gillar jag.
 
Båda tidningarna framhäver samma nyheter - flygolyckan och Hertsödagen. Likformigheten mellan tidningarna stärks av att Kuriens ledare idag tar ställning för Obama - nästan oförbehållsamt!
 
Inte mycket att orda om från lokalitdningarna idag. Fast på flottkalaset i Tjautjasjaur skulle jag gärna ha varit. Undrar om det är mina morsrötter som gör min längtan. Eller svårigheten/fascinationen av ortsnamnet - lika svårt att stava som Koskullskulle - "Tjosas" och "Kos" är ju något enklare.
 
Och OS är slut - undrar vad jag ska sova till framöver?
 
Men nu ligger måndagen blank framför mig - ett par tre timmars jobb ska det bli, sen Viktväktarna och träning.
 
Ha en bra dag - alla som förtjänar det - som "Gunnar" skulle ha sagt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback